SEBASTJAN VEŽNAVER ZATRJUJE: "Sem proti prodaji družbe Vinakoper"

Koper

Portal Necenzurirano je v preteklih dneh objavil več člankov o odvetniku Franciju Matozu ter njegovih domnevnih načrtih in delovanju. V enem izmed člankov so v povezavi s prodajo deleža družbe Adriafin v Vinakopru omenili tudi znanega koprskega podjetnika Sebastjana Vežnaverja, ki je bil med drugim pred kratkim imenovan tudi za direktorja družbe Adriafin, d.o.o. Portal Necenzurirano naj bi bil v mreži medijev, ki jih obvladuje medijski tajkun Martin Odlazek, obširno poročanje o Matozu pa naj bi se sovpadalo s spopadom med Janševo vlado in Odlazkovimi podjetji.

Pretekli teden je bilo v članku z naslovom 'MATOZ ŠIRI LOVKE PO OBALI: Na njegovi tarči je tudi Vinakoper?' omenjeno tudi ime znanega obalnega podjetnika Sebastjana Vežnaverja. "Skoraj 78-odstotni, torej največji lastnik družbe Vinakoper je podjetje Adriafin, ki ga od maja letos vodi znan obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver, sicer dober prijatelj Roka Snežiča, svetovalca za davke predsednika vlade," je med drugim zapisano v članku, kar je očitno zmotilo Vežnaverja, ki se je obrnil na nas z zahtevo za objavo popravka oziroma prikaza nasprotnih dejstev.

"Z Rokom Snežičem se poznava, v mladosti sva se srečevala na različnih družabnih dogodkih, poslovno pa nikoli nisva sodelovala in ne sodelujeva. Moje imenovanje za direktorja družbe Adriafin nima nobene zveze s Snežičem ali kakršnim koli javnim pozivom za oddajo zemljišč," se je odzval Vežnaver tudi na zapis, "da je Adriafin za interesente zanimiv tudi zaradi drugih poslov. V lasti ima namreč tudi 5.600 kvadratnih metrov veliko zemljišče ob obali v Ankaranu, na katerem stoji skoraj sto let stara vila, ki je označena kot kulturna dediščina. Kmalu zatem, ko je februarja letos Adriafin objavil javni poziv k oddaji ponudbe za to zemljišče, je direktor podjetja postal Vežnaver".

Kot poudarja direktor Adriafina, je proti prodaji družbe Vinakoper: "Družbo Adriafin zastopam skupaj z direktorjem Bojanom Babičem, kar lahko preverite v bazi Ajpes, s katerim tudi skupaj sprejemava odločitve. Kot Primorca oba zastopava interes, da se lastniška struktura družbe Vinakoper ne sme spremeniti, saj so Istrani znali in še vedno znajo delati vino, zato naj tako tudi ostane. Name ni nihče vplival ali skušal vplivati v zvezi s prodajo trt družbe Vinakoper, zemljišča so v najemu od Sklada kmetijskih zemljišč, saj sem prepričan, da moje namene, ki izključujejo prodajo, vsi poznajo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  04 .11. 2021 ob  15: 14
21
Ma kaj proti, pojma nima kaj je Vinakoper. Tudi tega bi bilo potrebno dat skozi sito.