SE VSAK DAN PARFUMIRATE? Koža se vam bo hitreje postarala

Trendi

Vonji so v osnovi koncentrati parfumskega olja, pripravljeni na osnovi alkohola, da bi bili dlje časa obstojni. V lepotilni kozmetiki pa se je alkoholu potrebno izogibati, ker izsušuje kožo.

Vonjave, ki jih nanesemo nase, nam dajejo zadovoljstvo in želimo si, da bi ljudje okrog nas občutili podobno. Le malo pa jih pomisli, kako to vpliva na našo kožo.

So parfumi tako škodljivi, da bi jih morali prenehati uporabljati?

Dobra novica je, da niso. Ni nam potrebno prenehati se parfumirati. Slaba novica je, da parfumiranje pospešuje staranje kože, če ga uporabljamo vsak dan.

Vonji so v osnovi koncentrati parfumskega olja, pripravljeni na osnovi alkohola, da bi bili dlje časa obstojni. V lepotni kozmetiki pa se je alkoholu bolje izogniti, ker izsušuje kožo. Veliko ljudi niti ne ve, da si s parfumom dejansko nanašajo na vrat in dekolte alkohol.

Koža na dekolteju se hitreje poškoduje, saj prejema največ UV žarkov, tudi pozimi. Vrat je nekoliko bolj zaščiten, ker mu glava dela senco. Zaradi vsakodnevnega nanašanja parfuma, se dekolte lahko 'postara' veliko hitreje, kot si morda mislite.

Strokovnjaki zato svetujejo, da namesto parfuma na vrat in dekolte nanesete kremo, ki zna prav tako lepo dišati.

Obstaja pa še en trik. Namesto, da parfum nanesete na kožo, ga razpršite po laseh. Še naprej boste lepo dišali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija