SE SOOČATE Z GLAVOBOLI ALI CELO MIGRENAMI? Ta živila vam lahko pomagajo pri lajšanju bolečin

Trendi

Ljudje, ki imajo migrene in pogoste glavobole, vedo, kako težko je funkcionirati ob ponavljajočih glavobolih z zmerno do hudo intenzivnostjo kljuvajoče ali utripajoče bolečine, ki jo lahko spremljajo slabost, bruhanje, preobčutljivost na svetlobo, hrup ali vonjave. Na srečo obstajajo živila, ki lahko pomagajo pri lajšanju bolečin.

1. Oreščki in semena

Oreščki in semena vsebujejo salicin in omega-3 maščobne kisline. So dobri za telo, saj vsebujejo tudi visoko raven magnezija, ki je pomemben za boljši pretok kisika v krvi, kar vpliva na lajšanje glavobola.

2. Polnozrnate žitarice

Eden najpreprostejših načinov za lajšanje glavobola je redno uživanje polnozrnatih žit. Znano je, da je lahko nizek krvni sladkor eden od sprožilcev migrene. Zato je pomembno, da vsak dan jeste zdrave ogljikove hidrate, kot na primer ajdo, ječmen, pšenico, oves in kvinojo.

Mastne ribe

Nutricionisti uvrščajo ribe med prehransko izjemno dragocena živila. Bogate so s pomembnimi sestavinami, vključno z omega-3 maščobnimi kislinami, in izjemno koristne za telo.

Najbolj priljubljena mastna riba je losos, ki je poln omega-3 maščobnih kislin in vitamina B2. Če pogosto jeste ribe, lahko preprečite kopičenje trombocitov. Losos prav tako zmanjšuje vnetje in pomaga v boju proti glavobolom.

Če so vas pred kratkim začeli mučiti glavoboli, imejte v mislih, da morate zaužiti vsaj dva litra navadne vode na dan in se odpraviti na sprehod, ki traja minimalno pol ure. Na pojav glavobola lahko namreč vplivata tudi dehidracija organizma in telesna nedejavnost.

Če čutite glavobol v zatilju, si obvezno izmerite krvni tlak, saj je ta bolečina lahko posledica povišanega sistoličnega ali diastoličnega tlaka. V tem primeru se obvezno posvetujte z zdravnikom, ki vam bo poleg terapije priporočil spremenjeno prehrano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija