SAVA NADALJUJE PREVZEM HOTELOV BERNARDIN: Od DUTB kupila 10-odstotni delež

Slovenija

Družba Sava, ki je minuli teden delež v Hotelih Bernardin povečala s 45,45 na 55,77 odstotka, je ta 10-odstotni delež pridobila od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ta pa je delež v Hotelih Bernardin zmanjšala na 25 odstotkov.

Družba Hoteli Bernardin, ki ima na Obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp, je namreč danes na svoji spletni strani objavila, da jo je DUTB prejšnji teden obvestil, da je delež v Hotelih 13. februarja zmanjšal s 35,30 na 25 odstotkov. Sava ima sedaj v lasti večinski delež Hotelov Bernardin, DUTB četrtinskega, nekaj več kot 10 odstotkov pa ima v lasti srbski poslovnež Miodrag Kostić prek svojih družb. Zavarovalnica Triglav v družbi obvladuje 3,4 odstotka, Kad 0,02 odstotka.

DUTB naj bi, kot je pred dnevi neuradno pisalo Delo, delež, ki ga je prepustila Savi, zamenjala za drugo premoženje. Povečevanje deleža v Hotelih za Savo sicer predstavlja nadaljevanje konsolidacije turističnih naložb, kar je skladno z uresničevanjem strategije trajnostne rasti slovenskega turizma. Sava za dokončanje prevzema Hotelov Bernardin potrebuje soglasje agencije za varstvo konkurence. Vlogo za priglasitev koncentracije je vložila v začetku lanskega oktobra, agencija o tem še ni izdala odločbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija