S februarjem javna blagajna tudi v Ajdovščini

Vipavska dolina

S prvim februarjem bo po zgledu številnih slovenskih mest z delovanjem pričela javna blagajna tudi v Ajdovščini. Na njej bo brez provizije mogoče poravnati položnice javnih zavodov ter podjetij, katerih ustanoviteljica je Občina Ajdovščina.

Odločitev za javno blagajno so ajdovski svetniki sprejeli že na lanski septembrski seji. Pobuda za javno blagajno pa je prišla prav iz svetniških vrst. Uprava je na pobudo odreagirala in preverila vse možnosti vzpostavitve blagajne, na glasovanje pa uvrstila sklep, da se javna blagajna organizira v letu 2014, po zagotovitvi sredstev v proračunu. Predlagan sklep je bil soglasno sprejet.

V prvi fazi bo na javni blagajni možno plačevanje položnic javnih zavodov in podjetij, katerih ustanoviteljica je Občina Ajdovščina, razvoj dogodkov pa bo pokazal, ali se bodo plačevanju položnic brez provizije pridružila še kaka druga podjetja, kakršna je praksa na primer v Novi Gorici.

Javno blagajno so sicer Ajdovci, potem ko so preučili najugodnejšo možnost, organizirali v okviru hranilnice Vipava, d. d, v poslovalnici na Tovarniški ulici 4/a v Ajdovščini. S prihodnjim mesecec bodo Ajdovci tako lahko položnice Komunalno-stanovanjske družbe Ajdovščina, vseh osnovnih šol in vrtcev znotraj občine, glasbene šole ter nekaterih ostalih javnih zavodov plačevali brez provizije. Občino Ajdovščina bo javna blagajna predvidoma stala 25 tisoč evrov letno.

Deli novico: