RUSINJE PRISEGAJO NA KEFIRJEVO DIETO: Odvečni kilogrami se topijo z neverjetno hitrostjo!

Trendi

Kefir je kot fermentirano živilo eden najboljših probiotikov in je naravni vir zdravih bakterij, vendar se diete, ki temelji na tej hrani, ne smete poslužiti več kot enkrat v šestih mesecih. Omenjena dieta namreč upravičeno velja za enega najstrožjih načinov hujšanja.

Rusinje obožujejo kefirjevo dieto, ker traja le sedem dni, hitra izguba kilogramov pa je zagotovljena. Rusinje se k tej dieti večinoma zatečejo, ko se želijo pripraviti na določen dogodek - počitnice, poroko, praznovanje ... Ta dieta je hitra, učinkovita, zdrava in tudi stroga. Zato zahteva dobro pripravo!

In ne pozabite - katera koli dieta, ki močno omejuje sestavo ali količino zaužitih obrokov, tudi kefirjeva dieta, lahko predstavlja nevarnost za zdravje. Priporočljivo je, da takšne restriktivne diete ne prakticirate več kot enkrat v šestih mesecih.

Obstaja več vrst kefirjevih diet, ki jih združujejo tri načela: dieta traja sedem dni, glavna sestavina vnosa hrane je kefir, zaužije se ga 6-krat na dan, zdanji obrok dve uri pred spanjem.

Med dieto morate prenehati uživati sladkor, sol, črni čaj in kavo. Pijte navadno vodo in zeliščni čaj brez omejitev.

Ne pozabite, da je celoten dnevni vnos hrane razdeljen na šest enakih obrokov, ki jih zaužijete v istih časovnih presledkih!

Prvi dan: pol litra kefirja z 1 % maščobe in 400 g pečenega krompirja (brez soli).

Drugi dan: Pol litra kefirja z 1 % maščobe in 400 g skute z nizko vsebnostjo maščob.

Tretji dan: Pol litra kefirja z 1 % maščobe in 400 g sadja (razen grozdja in banan).

Četrti dan: Pol litra kefirja 1 % maščobe in 400 g kuhanih piščančjih prsi.

Pet dan: Pol litra kefirja in 400 g sadja (razen grozdja in banan).

Šesti dan: Postni dan: 1,5 litra negazirane vode.

Sedmi dan: Pol litra kefirja in 400 g sadja (razen grozdja in banan).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  07 .11. 2020 ob  13: 34
Še ena bebava "dieta". Ni čudno, da ljudje po desetletjih testiranja stotin in stotin čudežnih diet obupajo, ker je bila ena bolj nevzdržna od druge. Edina PRAVA dieta je taka, ki jo je možno brez večjih naporov držati vse življenje in biti zdrav. In taka je samo ena, da se vrnemo prehranjevat kakor smo živeli pretekle milijone let. No, brez zadnjih par tisočletij, ki so naredila veliko za uničenje zdravja okolice in človeka.