ROTVAJLERJA NA SPREHODU NAPADLA PORTOROŽANKO: Policisti zoper lastnico nevarnih psov uvedli postopek

Kronika

Včeraj popoldne je domačin prijavil, da sta v Portorožu dva sosedova psa pasme rotvajler napadla njegovo ženo in psa pasme Jack Russel terrier, ki sta bila na sprehodu. Psa sta večkrat ugriznila njenega psa. Lastnici napadalnih psov sledi hitri postopek, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične.

Sinoči ob 23. uri so bili policisti obveščeni, da so v Luciji pretepli državljana Madžarske. Do 47-letnega Madžara naj bi pristopil neznani moški, ga ogovoril, nato pa brez razloga večkrat udaril v obraz in ga poškodoval. Policisti še zbirajo informacije o dogajanju.

Na Kopališkem nabrežju trčila kolesar in avto

V petek ob 12.40 so policisti v Rodiku ustavili 35-letnega in 42-letnega voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki pripeljala  mulj. Obema so izdali plačilni nalog, prav tako sledi kazen za podjetje - uveden je hitri postopek zaradi odlaganja mulja. Kozinski policisti bodo obvestili tudi inšpektorja za okolje in prostor ter ukrepali zoper naročnika.

V petek ob 19.50 je prišlo v Kopru do prometne nesreče na Kopališkem nabrežju, v kateri sta bila udeležena kolesar iz Izole in voznik osebnega avtomobila iz Kopra. Ob trčenju je kolesar padel na pokrov motorja in se poškodoval. Okoliščine prometne nesreče se še ugotavljajo.

Ob 20.40 so policisti v Postojni ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Napihal je 0,23 mg/l, pri sebi pa je imel tudi manjšo količino posušene konoplje. Odrejen mu je bil strokovni pregled, avto so mu zasegli. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki temu vozilu ne pripadajo. Sledi obdolžilni predlog.

Sežani so policisti v soboto ob 22. uri ustavili 42-letnega voznika tovornega vozila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto nekaj minut čez polnoč so policisti na mejen prehodu Starod 31-letnemu državljanu Turčije zasegli ponarejen dokument - ponarejeno nemško dovoljenje za bivanje. Poleg tega ima ukrep zavrnitve vstopa v Schnegen. Sledi kazenska ovadba.

Ob 1. uri so v Luciji ustavili 37-letnega voznika mopeda, ki je napihal 0,70 mg/l, poleg tega ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Nekaj pred 3. uro so v Parjah pri Pivki zasegli osebni avto 23-letniku, ki prav tako ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,46 mg/l.

Na Črnem Kalu je nekdo ukradel motorno kolo znamke Piaggio Gilera Runer 180, črne barve.

Poljski kombi poln migrantov uspeli zaustaviti šele čez mejo

V soboto ob 13.30 so policisti vozili za kombijem Opel vivaro, poljske registracije, proti Črnemu Kalu. Kombi na znake policije ni ustavil in je vozil naprej proti Italiji. Obveščani so bili italijanski varnostni organi, ki so ga čez mejo tudi ustavili. V kombiju je bilo 17 ilegalnih migrantov in njihov vodič.

V Cereju je bilo najdeno motorno kolo Kymco agility 125, ki je bilo ukradeno 3. avgusta letos v Trstu.

Ob 16.10 so policisti prejeli prijavo občana, da je voznik v Sežani prevozil rdečo luč. Kmalu zatem so ga ustavili in ugotovili, da gre za 86-letnika, ki mu je preteklo vozniško dovoljenje. Zasegli so mu osebni avtomobil, sledi obdolžilni predlog.

Izoli je nekdo vlomil v klet in ukradel udarno kladivo, vredno 1.000 evrov.

V soboto ob 19.20 so policisti dobili obvestilo občana, da vozi od Sečovelj proti Seči za voznikom, ki je najverjetneje pijan. Policisti so ga ustavili in 55-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.75 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.47 je prišlo do prometne nesreče na avtocesti Razdrto - Postojna. Povzročil jo je 53-letni državljan Bolgarije, ki je z osebnim avtomobilom zapeljal z desnega prometnega pasu na levi in trčil v 44-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Cerknice. Povzročitelj je napihal 0,76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje.

Kopru so policisti v soboto ob 23.20 odvzeli vozniško dovoljenje 24-letnemu domačinu, vozniku osebnega avtomobila, ki je napihal 0,60 mg/l. Sledi obdolžilni predlog. Včeraj opoldne pa so policisti v Luciji 42-letnemu vozniku zasegli osebni avto, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 152 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 520 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri z lažjimi poškodbami, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in štiri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 19 primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija