ROPAR UPOKOJENCA PRETENTAL Z JAGODAMI: Nasilnež je s kraja pobegnil

Kronika

Rop 76-letnika iz Barkovelj se je zgodil v začetku maja, karabinjerjem pa je po dobrem mesecu dnu uspelo prijeti storilca. 25-letnika so prijeli na jugu Italije.

Zgodilo se je 2. maja v Miramarskem drevoredu, poroča Primorski dnevnik. 76-letnik iz Barkovelj je na bankomatu dvignil večjo vsoto denarja, nato pa se mu je približal mladenič, ki mu je predlagal nakup zabojčka jagod. Možakar se je odločil za nakup, mladenič pa mu je medtem, ko mu je pomagal odnesti zabojček v avto, iz suknjiča izmaknil denarnico, v kateri je bilo 250 evrov.

Tatvino je opazila mimoidoča ženska, ki je 76-letniku priskočila na pomoč, a je prodajalec jagod postal agresiven, najprej ji je začel groziti, nato pa je pobegnil.

Karabinjerji so pregledali posnetke nadzornih kamer, ki so nameščene v Miramarskem drevoredu in na mestnih avtobus, ter tako prišli na sled storilcu. Izdan je bil priporni nalog, na osnovi katerega so pred dnevi v kraju Crispano v Kampaniji aretirali 25-letnika. Trenutno je zaprt v neapeljskem zaporu, kjer ga bo obravnavalo tržaško tožilstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Brezanova |  13 .06. 2019 ob  20: 31
Kaj bi se zgodilo pri nas, takemu?