PROMETNA NESREČA PRI BONINIH: 18-letnika na mopedu zaslepile avtomobilske luči

Kronika

Ob 23. uri je na Tribanski cesti v Kopru 18-letnik peljal kolo z motorjem proti Boninom. Nasproti je pripeljal osebni avto, katerega luči so ga zaslepile, zato je zapeljal na bankino, kjer je moped spodneslo in je padel čez krmilo. V nesreči je dobil udarec v prsni koš, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola na pregled.

Na Ravbarkomandi je nekdo državljanu Francije, medtem ko je počival v vozilu s priprtim oknom, ukradel torbico, v kateri je hranil potni list, osebno izkaznico, 1300 evrov gotovine, 100 kun in 150 bosanskih mark ter čekovno knjižico. Skupno je oškodovan za približno 1500 evrov

Luciji so policisti 31-letniku iz Kočevja zasegli moped Piaggio ZIP 25, in  sicer  zaradi suma, da vozilo presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sum se je na tehničnem pregledu izkazal kot upravičen, poleg tega pa vozilo ni bilo tehnično brezhibno. Sledi obdolžilni predlog.


V Kopru je nekdo vlomil v hišo. Premetal je celotno stanovanje, zatem pa ukradel več kosov nakita.                                          
Prijeli 43 prebežnikov

Na območju PU Koper so policisti od torka, 11. 6. 2019 od 6.00 ure, do srede, 12. 6. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 21 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 12 oseb so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice, osem PP Kozina in enega PP Koper. 11 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vrnjeni po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Šlo je za osem Turkov, osem Iračanov, štiri Libijce in enega Pakistanca.

Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo državljana Italije in državljana Srbije zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje.

Prav tako so policisti na območju koprske policijske uprave od srede, 12. 6. 2019 od 6.00 ure, do danes, 13. 6. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 22 oseb Iračanov, ki so nedovoljeno prestopile južno državno mejo. Vse osebe so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica, ki jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom. Zaradi prepovedanega prehajanja državne meje obravnavajo v kazenskem postopku Turka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija