RICHARD GERE VRAČA UDAREC SALVINIJU: "Mali Trump, ki zlorablja strahove ljudi"

Svet

Ameriški igralec Richard Gere je italijanskega notranjega ministra in vodjo skrajno desne stranke Liga Mattea Salvinija označil za "malega Trumpa", ki za pridobivanje glasov izrablja strahove ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gere se je pred kratkim sprl s Salvinijem glede humanitarne ladje Open Arms, na kateri je več kot 100 migrantov in ji italijanske oblasti ne dovolijo vplutja v pristanišče.

"Italijanski notranji minister ima enako mentaliteto kot predsednik Trump. Pravzaprav Salvinija imenujem 'mali Trump'. Spodbuja enako ignoranco ter izrablja strahove in sovraštvo ljudi," je za današnjo izdajo italijanskega dnevnika Corriere della Sera povedal Gere.

Pred dvema tednoma se je Gere vkrcal na ladjo Open Arms in migrantom prinesel hrano. Salvini se je na to odzval in Gera pozval, naj migrante odpelje v Hollywood in jih gosti v svojih vilah.

V intervjuju je Gere dejal: "Če bi Salvini s temi ljudmi preživel nekaj časa, slišal njihove zgodbe, njihove družinske travme, bi spremenil svoj pogled."

Gere bi rad Salvinija spoznal, saj meni, da ni takšen, kot se predstavlja javnosti. "Ima družino, otroke, starše. A politiko vidi kot pretvezo za povečanje svoje priljubljenosti."

Salvini, ki je tudi podpredsednik italijanske vlade, se je znašel v zapleteni politični situaciji, potem se je zavzel za glasovanje o nezaupnici vladi, s čimer želi izsiliti predčasne volitve, na katerih bi glede na javnomnenjske raziskave zmagal.

Njegov koalicijski partner Gibanje pet zvezd mu poskuša načrt preprečiti z oblikovanjem nove vlade z največjo opozicijsko Demokratsko stranko, s čimer bi Salviniju preprečili prevzem oblasti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  19 .08. 2019 ob  21: 27
Gere ima na desetine otrok posvojenih na daljavo, to pomeni, da so doma pri svojih sorodnikih in v svojem okolju. Kar se mene tiče nimam nič proti priseljencem, ki si želijo delat in plačevati davke v Evropi...oziroma, ki si želijo postati Evropejci. Vsi ostali, ki jim ni do tega pa naj odidejo kam drugam, kjer ne bodo trpeli, nekam kjer bodo srečni, oziroma v kraje kjer jim bo igralo srce....Škoda, da bi trpeli v Evropi....
Istriano |  19 .08. 2019 ob  19: 55
Gere koliko si jih že spravil v svoje vile v Ameriko?
vseved |  19 .08. 2019 ob  17: 03
Naj jih Gere vzame k sebi v Ameriko !