REŠITEV TUDI ZA OBALNE OBČINE? V Škofljici in okolici začeli izvajati pilotni projekt prevoz na klic

Slovenija

V občini Škofljica je od začetka decembra do konca januarja občanom poskusno na voljo storitev javnega potniškega prometa Prevoz na klic, ki povezuje vsa naselja okoli Škofljice s krajevnim središčem. Prevoz na klic je plačljiv z mestno kartico Urbana po ceniku vozovnic v mestnem in integriranem potniškem prometu LPP za prvo območje 1,30 evra.

Prevozi na klic so namenjeni krajanom, kjer so povezave s potniškim prometom v določenih obdobjih manj pogoste ali nimajo javnega prevoza. Novo storitev so omogočili Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in občina Škofljica v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP), ki bo prevoze izvajal z električnimi vozili Eurban, so sporočili iz agencije.

Na spletnih straneh občine in LPP so tako objavili mrežo postajališč, označene z modrimi ikonami buskov, in dodatne vstopno-izstopne točke za potnike, t. i. zelene točke prevoza na klic. Slednje so v krajih, kjer trenutno ni javnega potniškega prometa. Mreža tako omogoča vpogled, s katerih lokacij se lahko občani zapeljejo do krajevnega središča ter tam prestopajo na avtobus LPP in obratno.

Vozilo Eurban

Potnik mora najmanj dve uri pred potovanjem poklicati prometno nadzorni center LPP na 01 58 22 555 in sporočiti zahtevo za prevoz na klic predstavniku LPP, ki bo takoj podal povratno informacijo o možnosti prevoza ter ga potrdil v okviru danih možnosti. Po klicu je treba na dogovorjeni točki vstopa počakati na vozilo Eurban, ki bo potnika zapeljal do najbližjega postajališča javnega potniškega prometa s pogostim voznim redom, na primer Škofljica žaga, Škofljica špica, Škofljica obračališče.

Pilotni projekt Prevoz na klic je sicer del evropskega projekta Peripheral Access, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj v okviru programa Interreg Srednja Evropa. Nosilca projekta sta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in Občina Škofljica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija