REŠILEC V SEČI OBSTAL PRED SPUŠČENO ZAPORNICO: Okolje Piran naj bi določilo univerzalni ključ, kje so 'kiksnili'? (FOTO)

Piran

To je fotografija reševalnega vozila, ki je obtičalo pred spuščeno in zaklenjeno zapornico pri Ribiču v Seči. Fotografija se je znašla na Facebook profilu Gibanje Portorož z zapisom "Reformacija na plaži v Seči. Reševanje ponesrečenca. Rešilec obstal pred zaprto rampo". Ker smo na uredništvu ravno takrat bili v kontaktu s piranskim občinskim svetnikom Kristijanom Cerovacem, smo ga povprašali, kako je mogoče, da rešilec na nujni vožnji obstane pred spuščeno zapornico.

Kaj se je danes zgodilo v Seči, da je bilo tam na nujni vožnji reševalno vozilo, smo povprašali na koprsko policijsko upravo, kjer pa so nam zagotovili, da piranski policisti niso obravnavali nobenega dogodka. A kljub temu, nekdo je potreboval nujno medicinsko pomoč in reševalno vozilo je obtičalo pred spuščeno in zaklenjeno zapornico. Prav tako naj se to pri Ribiču ne bi zgodilo prvič.

Kot je pojasnil Cerovac, z vsem zapornicami v piranski občini upravlja Okolje Piran in naj bi bile opremljene z univerzalnim ključem, ki ga imajo vsa reševalna vozila. Prvi mož piranskega Okolja Gašpar Gašpar Mišič naj bi se že odzval in zagotovil, da bo poskrbel, da bodo vse zapornice v piranski občini opremljene z enako ključavnico, da do takih primerov ne bi več prihajalo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija