RAZLOG, ZARADI KATEREGA NAJ BI ODSTOPIL FAFANGEL: Vojaško vodenje epidemije ima na dolgi rok pri državljanih nasprotni učinek

Slovenija

Vzrok za odstop predstojnika centra za nalezljive bolezni Maria Fafangela iz strokovne skupine ministrstva za zdravje za covid-19 naj bi bilo vse večje nezadovoljstvo epidemiologov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z vladnim vodenjem epidemije, piše portal Necenzurirano.

Tomaž Gantar in Bojana Beović

Glavni očitki naj bi leteli na odločitve vladne strokovne skupine, ki jo vodi Bojana Beović. Prav te odločitve naj bi prispevale k temu, da se epidemija ne umirja in da je Slovenija obstala sredi 'lockdowna'. Število aktivnih okužb v Sloveniji se že mesec dni giblje okoli 20.000, zmanjšal se ni niti pritisk na bolnišnice.

Po poročanju portala se strokovnjaki vse bolj zavedajo vprašanja odgovornosti, direktor NIJZ Milan Krek naj bi zaposlenim naročil, naj se zavarujejo pri delu z drugimi institucijami in naj beležijo komunikacijo z njimi.

Mario Fafangel in Milan Krek

Znotraj strokovne skupine naj bi se oblikovala dva tabora. Tabor, v katerem je Beovićeva in skupina zdravnikov, ki zaradi neuspeha pri umirjanju epidemije zagovarja še večje zaostrovanje ukrepov. Dodatnemu zaostrovanju ukrepov naj bi bil naklonjen tudi zdravstveni minister Tomaž Gantar.

V drugem taboru, v katerem naj bi bil tudi Fafangel, pa menijo, da je treba vodenje epidemije zastaviti na novo oziroma ponovno preučiti smiselnost nekaterih omejevalnih ukrepov. Na pretirano represivnost nekaterih ukrepov in vojaško vodenje epidemije, so že opozorili, saj se ta 'najbolj kaže v komunikaciji oblasti do državljanov, ki na dolgi rok kaže nasprotne učinke'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  08 .12. 2020 ob  12: 44
Ko bi se zares ze enkrat zrusil ta vlada. Tega gargamela innjegovih azraelov sem ze sit.
Leta 2008 nam je unicil Luko, Intereuropo,hitele v Portorozu, Dogo.
Zdaj bo pa se mala podjetja.
S podatki manipulira samo , da nas terorizira
Tiramola  |  08 .12. 2020 ob  11: 26
Novico je lansiral STA.
Šolal Se je 15 let na naše stroške in sedaj nam servira revček, da ne more več. Revček.
Beo je samo izgovor.
Prava resnica je ta, da je dezertiral, ker mu je Gantar to svetoval. Tako se ruši vlada. Samo korito bo zamenjal.

Mogoče pa bo šel delat za kakšnega privatnika.
Čimprej...