KACIN OB FAFANGELOVEM IZSTOPU: "O morebitnih frustracijah drugih članov, ker ukrepi ne prijemljejo, ne morem govoriti"

Slovenija

Predstojnik Centra za nalezljive bolezni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel zapušča svetovalno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, so potrdili na NIJZ.

Fafangel je ministra za zdravje Tomaža Gantarja uradno obvestil o svoji odločitvi in tudi pojasnil razloge za to. A javno razlogov ne bo pojasnjeval.

Fafangel je sicer nedavno v pogovoru za Mladino pojasnil, da se z nekaterimi veljavnimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije covida-19 ne strinja.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci potrdil Fafangelov izstop iz skupine in dodal, da o morebitnih frustracijah drugih članov, ker ukrepi ne prijemljejo, ne more govoriti, saj da je to stvar vodje strokovne skupine covid-19 in članov. V svetovalni skupini so sicer štirje predstavniki NIJZ. Kdo ga bo nadomestil, pa za zdaj še ni znano.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović pa je pojasnila, da je z izstopom seznanjena. Verjetno si je Fafangel želel, da se njegovi predlogi eksaktno upoštevajo, je dejala. Ob tem je poudarila, da skupina nikakor ni bila nikoli tako usmerjena, da bi koga omejevala. Z njegovim odhodom pa se ne bo kaj dosti spremenilo - razmere se v epidemiji počasi spreminjajo in treba je najti konsenz z vlado in z družbo, pri tem pa so občutki ljudi različni, je dodala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
4ugoketo |  07 .12. 2020 ob  19: 58
po rezultatih sodeč, bi morali vsi odstopiti

Potem izberete mene, ukrepov ne bi bilo.
razen zaščite DSO in bolnišnic, hitrih testov, ffp2 mask in podobno
in seveda, vsak dan preko medijev na tisoče pozitivnih sporočil ljudem:
razumevanje, spoštovanje, ljubezen,
in zdrav razum
Dosti je ustrahovanja!!!

Cepivo, ko bo, naj bo prostovoljno
S točnimi podatki, kdo so rizične skupine!
koga cepivo zaščiti.
tojto
Martin Kacur |  07 .12. 2020 ob  19: 17
Pametnejsi se umakne. Problem pa je, da ostajajo na vrhu samo cepci.
magik |  07 .12. 2020 ob  13: 55
Fafanglova izjava, da se z nekaterimi veljavnimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije covida-19 ne strinja je vzeta iz konteksta!
Če novinarji objavljate kar nekdo reče, je prav, da povzamete izjave v celoti, brez vam ustreznih "rezov".