PUCHES PRVI SLOVENEC V 3. KROGU CHALLENGERJA: To je zanj eden največjih uspehov na tovrstnih turnirjih

Piran

Slovenski teniški reprezentant Tomas Lipovšek Puches, sicer rojen v Argentini, je prvi domači igralec, ki se je prebil v tretji krog challenger turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu. V svojem drugem nastopu v glavnem žrebu je premagal Rusa Andreja Golubeva s 6:4 in 6:4.


Tomas Lipovšek Puches

Za 26-letnega Lipovšek Puchesa, ki se bo slovenski reprezentanci pridružil predvsem zaradi izkušenj med dvojicami, je to eden največjih uspehov med posamezniki na tovrstnih ATP turnirjih. Njegov naslednji tekmec bo Italijan Luca Vanni ali Rus Artem Dubrivnij.

Argentinski Slovenec je do tretjega kroga prišel tudi z veliko mero sreče. Na glavni turnir se je prebil skozi kvalifikacije, kjer je imel za tekmeca 18-letnega slovenskega igralca Filipa Jeffa Planinška. Nato mu je žreb v prvem krogu namenil mladega Hrvata Zvonimirja Oreškovića, ki je na turnir prišel s povabilom organizatorja, v drugem krogu pa je namesto proti drugemu nosilcu, ki se je moral zaradi poškodbe odpovedati nastopu, igral z 600 mest slabše uvrščenim igralcem.

Aljaž Bedene

"Veseli me, da sem izkoristil dober žreb in da sem ta uspeh dosegel prav v Slovenijo, za katero bom čez dober mesece debitiral tudi v Davisovem pokalu. Razmere na igrišču so bile težke, saj je oba oviral močan veter. Dobro sem se znašel in ponosen sem, da sem premagal igralca, ki je bil nekoč že na 33. mestu na svetu," je dejal Tomas Lipovšek Puches.

Danes popoldan bosta prvič zaigrala tudi prvi favorit za končno zmago Aljaž Bedene ter tretji nosilec Blaž Rola. Bedene, ki v torek ni dobil priložnosti zaradi dežja, bo po 18. uri igral z Ukrajincem Ilijo Marčenkom, Rola pa se bo okoli 20. ure srečal s 34-letnim Rusom Tejmurazom Gabašvilijem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija