Prvega novorojenčka obiskal tudi predsednik Pahor

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal postojnsko porodnišnico, kjer je zaželel vse najlepše mamici, ki je tri minute po polnoči rodila dečka Etjana, prvega novorojenčka v Sloveniji v letu 2014. Pahor je čestital tudi drugim mamicam v porodnišnici in poklepetal z zaposlenimi, so sporočili iz predsednikovega urada.

Pahor je v izjavi za medije poudaril, "da je za pogumno in zrelo nacijo zelo pomembno, da ambiciozno razmišlja tudi o dolgoročni prihodnosti, da lahko danes rojeni otroci skupaj s starši verjamejo v boljšo in bolj pravično, vsekakor pa v lepo in priložnosti polno prihodnost".

"Takšni dogodki, kot so današnji, naj nas spomnijo, da so praktični problemi, ki jih moramo reševati plemenito, kakšne plemenite stvari pa moramo reševati zelo praktično", je dejal predsednik. Če bomo to zmogli, bomo po Pahorjevih besedah malčkom in njihovim staršem dali upanje v Slovenijo.

Prvi slovenski novorojenček v letu 2014, deček Etjan, se je rodil tri minute po polnoči v postojnski porodnišnici. Ob rojstvu je bil težak 3330 gramov in velik 51 centimetrov. Le tri minute kasneje se je v mariborski porodnišnici rodila deklica. Zadnja v letu 2013 pa se je rodila deklica Vida, in sicer štiri minute pred polnočjo na Jesenicah.

mali |  02 .01. 2014 ob  08: 45
bo imel more cel lajf
geđo |  02 .01. 2014 ob  08: 17
Škoda, da ni ostal v inkubatorju, ne bi mu škodilo.