PRODALI SKORAJ VSO ČASARJEVO PREMOŽENJE V LENDAVSKIH GORICAH: Najdražji predmet na dražbi je bil ograjen pesjak

Slovenija

Na današnji drugi dražbi premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja v Lendavskih Goricah so za razliko od prve, na kateri so dobili borih 70 evrov, prodali skoraj vse premoženje. Iztržili so približno 5500 evrov.

Kot je povedal izvršitelj Tadej Poljak iz Kopra, je ostalo le nekaj malenkosti, dražbe pa se je udeležilo 12 kupcev.

Prvotna skupna ocenjena vrednost predmetov v Časarjevi počitniški hišici je bila približno 8500 evrov, izklicne cene za več kot 100 premičnih predmetov pa so bile danes znižane za približno tretjino. Nove dražbe Poljak za zdaj ne načrtuje.

Najdražji predmet na dražbi je bil ograjen pesjak s prvotno izklicno ceno 1000 evrov, najcenejši pa umivalnik, radiator in ventilator, vsak ocenjen na šest evrov. Naprodaj so bili različni predmeti, od miz in foteljev do sodov, sesalnikov in nastavkov za vijačenje.

Luka Koper je sprožila izvršbe nad Časarjevim premoženjem, ko je na sodišču pravnomočno uspela z odškodninsko tožbo proti njemu in novogoriškemu nepremičninarju Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Sodišče je nato v pravdi pritrdilo Luki, ki je od obeh terjala 2,4 milijona evrov.

Izvršbe se nanašajo na nepremičnini v Portorožu in v Lendavskih Goricah. V slednjih so že prodajali tudi polovico počitniške hišice, a ni bilo zanimanja. V Portorožu dražbe še ni bilo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija