GANTAR PODPIRA PIVČEVO: "Prepričan sem, da je članstvo v Desusu nenaklonjeno predsedniku Erjavcu"

Piran

Napetost pred kongresom stranke DeSUS, na katerem bodo volili svojega predsednika, se v zadnjih tednih stopnjuje. Karl Erjavec pričakuje, da bo dobil zaupanje, a tako kot njegova protikandidatka Aleksandra Pivec odločitev o nadaljnjem vodenju DeSUSa prepušča članom kongresa. Poleg Erjavca in Pivčeve se bo za vodenje DeSUS potegoval še Borut Stražišar, a kot pravi nekdanji podpredsednik stranke, piranski župan in minister za zdravje Tomaž Gantar, se bo odločilni dvoboj bil med Erjavcem in Pivčevo. Sam sicer podpira slednjo, jeseni pa je zaradi nestrinjanja z Erjavčevim vodenjem DeSUSa tudi odstopil kot podpredsednik stranke.

"Vsi kandidati skušajo na terenu delegate prepričevati, da jim zaupajo svoj glas," dogajanje pred kongresom stranke DeSUS, ki bo 18. januarja v Ljubljani, opisuje Tomaž Gantar. Po njegovem mnenju se je sicer zdajšnji predsednik Karl Erjavec izkazal kot nekorekten protikandidat, ki se je trudil na vse mogoče načine diskreditirati ministrico za kmetijstvo Pivčevo, še posebej v povezavi s projektom SRIPT in tudi z neposrednimi pritiski na predsednika vlade naj ministrico razreši.

Gantar v tekmi za predsedstvo podpira Pivčevo. "Prepričan sem, da je članstvo v DeSUSu nenaklonjeno predsedniku Erjavcu," pravi in dodaja, da od parlamentarnih volitev naprej poslušajo, da stranka ne bo imela podpore, če bo Erjavec še predsednik. To po njegovem mnenju sicer ne napoveduje rezultatov glasovanja. "Menim, da je večina, ki bo odločala, že odločena," pravi Gantar, ki pa dodaja, da se kak glas še vedno lahko obrne na eno ali drugo stran, to pa zna biti odločilno, saj sta si kandidata trenutno kar izenačena.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Hamler |  10 .01. 2020 ob  19: 04
Splosno znano in dokazano dejstvo je, da tistega sefa katerega zapuscajo ozki sodelavci, je slab sef. Gospodu Erjavcu se to lahko hitro dokaze, samo poglejte padec odstotkov pridobljenih na volitvah, DESUS 2014 dobrih 10%, leta 2018 dobrih 4%. Ob naslednjih DESUSA z njim ne bo vec. Da ne bo nesporazuma, nisem politik in ne zelim biti, ampak upokojenci bomo vsi prej ali slej, za njih in tudi za naso starostno dobo ni bilo storjeno nic prelomnega, domovi za ostarele so polni, dragi, oskrba je postala luksus, tisti, ki se nismo v penziji, jo najbrz ne bomo niti docakali z takim visanjem delovne dobe. Novodobni penzionisti zasedamo dela mladim in sposobnim, kajti ce gremo prej v penzijo nas caka zivotarjenje. Gospoda Erjavca zanima samo ohranitev mesta predsednika stranke za svojo rit, najbrz tudi Minister ne bi vec dolgo bil, ce bi to funkcijo izgubil. Gospa Pivec pa je pokazala veliko nekih napredkov, veliko malih ljudi jo podpira kar je dokazala z njenim delom in fleksibilnostjo s tem, da je Ministrstvo pod njenim vodstvom postalo odzivnejse in je sposobno prisluhniti malim obrtnikom( kmetom) itd.... Gospod Erjavec ne ve kaj to pomeni. Tako da lahko mirno recem g. Erjavec pojdi v penzijo, da vidis kaj si dobrega naredil. Amen