PRODAJA PREPOVEDANA, DOVOLJENI PA SO OGNJEMETI: Tako so na škodljivost pirotehnike opozorili otroci na Obali (FOTO)

Koper

Slovenska policija že vrsto let vodi projekt 'Bodi zvezda, ne meči petard'. Na PU Koper so se letos odločili v sklopu preventivnih ukrepov pripraviti natečaj za najmlajše. Tema natečaja, ki se je zaključil 20. decembra, je bilo preprečevanje uporabe in opozarjanje na nevarnosti pirotehničnih izdelkov pod sloganom 'Letos si ognjemet lahko narišemo'. K sodelovanju je koprska policijska uprava povabila tudi osnovne šole. Risbice so sprejemali preko elektronske pošte.

"Vsem se iskreno zahvaljujemo. Verjamemo, da naši najmlajši zelo dobro razumejo škodljivost pokanja, tako za ljudi kot za živali in okolje. 30 izžrebanim otrokom smo poslali simbolična darila," so sporočili s PU Koper.

Na tem mestu ponovno pozivajo vse, da ne uporabljajo pirotehnike. Ne samo zato, ker je v trenutnih razmerah prepovedana, temveč predvsem zato, ker se je potrebno zavedati, da je nevarna.

Po odloku, ki je bil sprejet 21. decembra, med 24. decembrom 2020 in 4. januarjem 2021 prodaja pirotehničnih izdelkov ni dovoljena. Med 26. decembrom in 1. januarjem je dovoljena uporaba ognjemetnih izdelkov 1. kategorije, katerih glavna značilnost je pok, dovoljena pa je tudi uporaba ostalih ognjemetnih izdelkov.

"Recite ne petardam in drugim pirotehničnim izdelkom. Hvaležni vam bodo otroci, starejši, vsi v strnjenih naseljih, vse živali, nenazadnje pa tudi denarnica. Hvaležni vam bodo policisti, gasilci in zdravstveno osebje, ki so že tako obremenjeni z vsemi rednimi nalogami," še dodajajo na PU Koper.

V galeriji si lahko ogledate nekaj risbic, ki so jih na temo pokanja petard letos narisali otroci in poslali policistom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija