LETOS SI OGNJEMET LAHKO NARIŠEMO: Praznični natečaj koprske policijske uprave!

Koper

Letos se vsi na vseh področjih dela in življenja soočamo z vrsto omejitev. Slovenska policija že vrsto let vodi projekt 'Bodi zvezda, ne meči petard', ki je namenjen preprečevanju uporabe pirotehnike in ozaveščanju, predvsem mlajše populacije, o nevarnostih uporabe teh izdelkov. Glede na letošnje stanje v državi, povezano z ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, so se na Policijski upravi (PU) Koper odločili, da v sklopu preventivnih aktivnosti pripravijo natečaj, s katerim pozivajo širšo javnost k risanju risbic na temo preprečevanja uporabe in ozaveščanja o nevarnostih pirotehničnih izdelkov. Slogan natečaja je 'Bodi zvezda, ne meči petard – letos si ognjemet lahko narišemo!'

V iskanju novih pristopov so se na PU Koper odločili, da bodo akcijo izvedli interaktivno, otroci pa se bodo potegovali za simbolične nagrade.

Otroci, ki želijo sodelovati, naj narišejo ali drugače ustvarijo svoj pogled na pirotehnična sredstva.

Izdelek je potrebno poslati po elektronski pošti na naslov pukp.petarde@policija.si ali po pošti na naslov Policijska uprava Koper, Ukmarjev trg 6, 6000 Koper. Lahko pa pošljete tudi preko aplikacije Messenger na Facebook stran Policijska uprava Koper.

Pripisati je potrebno ime, priimek, starost in naslov, na katerega vam lahko pošljejo nagrado. Nagrajenih bo 30 izžrebanih otrok.

Natečaj je odprt od 23. novembra do 20. decembra.

Pravila in pogoji sodelovanja v natečaju Bodi zvezda, ne meči petard – letos si ognjemet lahko narišemo!

  1. Splošne določbe

Natečaj organizira Policijska uprava Koper in poteka prek platforme Facebook in po pošti med 23. novembrom in 20. decembrom.

Natečaj se organizira z namenom ozaveščanja pred nevarnostjo pirotehničnih izdelkov, predvsem med mladimi. Slogan natečaja je: 'Bodi zvezda, ne meči petard – letos si ognjemet lahko narišemo!' ali #bodizvezdanemocipetard.

  1. Način in pogoji sodelovanja v natečaju

V natečaju lahko sodelujejo vsi, ki preko spodaj opisanih načinov organizatorju pošljejo svojo lastno avtorsko risbo, pripišejo ime in priimek in naslov bivanja ter se strinjajo s pravili natečaja.

Risba se lahko organizatorju pošlje na sledeče načine:

- preko aplikacije Messenger na Facebook strani PU Koper,

- po pošti na naslov: Policijska uprava Koper, Ukmarjev trg 6, 6001 Koper, s pripisom 'Za fotonatečaj',

- po elektronski pošti na poseben e-mail naslov: pukp.petarde@policija.si.

S tem, ko uporabnik pošlje svojo risbo organizatorju, se strinja, da policija njegovo risbo souporabi za promocijo na družbenih omrežjih in drugo nekomercialno spletno uporabo ter objavo na spletnih mestih policije, Facebook profilih policije in vseh policijskih uprav ter na Instagram profilu policije, s pripisom pošiljatelja kot avtorja. Državljanstvo uporabnikov ni določeno v nobenem pogoju za sodelovanje. Vsak udeleženec lahko sodeluje z več risbami hkrati. Sodelujoči mora imeti možnost dokazati, da je lastnik avtorskih pravic za objavljeno risbo in da s posredovanjem ne krši nikogaršnjih avtorskih pravic.

Pravila o natečaju so objavljena na Facebook profilu Policijske uprave Koper.

  1. Nagrada

Po koncu natečaja bo podeljenih trideset praktičnih nagrad. Nagrada je v manjši vrednosti od 42 evrov, zato se v skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) dohodnine ne odvede, vrednost nagrade pa se tudi ne všteva v davčno osnovo prejemnika nagrade.

  1. Obvestilo nagrajenca in podelitev nagrade

Komisija Policijske uprave Koper bo med poslanimi risbami izžrebala 30 nagrajencev. Izbor nagrajencev je dokončen. Nagrajenci bodo nagrado prejeli po pošti na naslov, naveden ob prijavi na natečaj. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado.

V primeru, da izžrebani nagrajenec ni navedel svojega naslova bivanja izgubi pravico do nagrade in organizator izžreba drugega nagrajenca.

  1. Varovanje osebnih podatkov

S sodelovanjem v natečaju udeleženci organizatorju dovolijo zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov v RS. Upravljavec zbirke osebnih podatkov je organizator natečaja – Policijska uprava Koper. Na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov organizator udeležencem zagotavlja pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanje. Organizator natečaja bo osebne podatke nagrajencev uporabljal izključno za namene izvedbe natečaja. Organizator natečaja jamči, da podatki, ki jih bodo sodelujoči posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo RS. S sodelovanjem se udeleženci, v primeru da bodo nagrajeni, izrecno strinjajo, da dovolijo objavo osebnih podatkov (ime in priimek) na spletnih mestih policije, Facebook profilih policije in vseh policijskih uprav ter na Instagram profilu policije.

  1. Odgovornost in reklamacije

Organizator ne more vplivati na morebitne vzroke tehnične narave, ki lahko uporabnikom onemogočajo sodelovanje v natečaju. Za tovrstne vzroke organizator tudi ne odgovarja.

  1. Seznanjenost s pravili natečaja

S sodelovanjem v natečaju udeleženci pristanejo na pravila le-tega, ki so objavljena na Facebook strani Policijske uprave Koper.

Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb teh pogojev in se zavezuje, da bo ob vsaki spremembi oz. dopolnitvi le-teh dopolnjene pogoje objavil na zgoraj navedeni strani. Sodelujoči v natečaju dovolijo organizatorju pravico do uporabe fotografij izključno za namene promocije policije oz. z namenom ozaveščanja pred nevarnostjo pirotehničnih izdelkov, predvsem med mladimi.

Sodelujoči se odpoveduje kakršnimkoli zahtevkom v zvezi s tem (kar vključuje tudi odpoved avtorskemu honorarju ter avtorskim ali sorodnim pravicam). Sodelujočemu pripada pravica do označbe avtorstva na mestih, kjer je to mogoče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija