PRIŠEL V SPALNICO IN JO UDARIL Z VEČJO SEKIRO: Že dan prej je bil nasilen, motiv za napad in samomor še ni znan

Kronika

Motiv tragičnega sobotnega dogodka na območju Žalca, v katerem je 46-letni moški izredno hudo poškodoval 44-letno partnerko in si po dejanju sodil sam, še ni znan. Preiskava še poteka, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto na celjski policiji Milan Vogrinec.

Kot je povedal, so v soboto zjutraj prejeli obvestilo, da je partner težje poškodoval svojo partnerko. Prišel je namreč v spalnico in jo udaril z večjo sekiro, zaradi česar je bila odpeljana na zdravljenje v celjsko bolnišnico. 46-letni moški je nato odšel v bližnje gospodarsko poslopje, kjer je storil samomor.

Dan pred tragičnim dogodkom mu je sicer policija izrekla ukrep prepovedi približevanja k partnerki in mladoletni hčerki, pogoji za privedbo k preiskovalnemu sodniku pa niso bili podani. Partnerka je namreč poklicala na Policijsko postajo Žalec in prijavila, da 46-letnik nad njo izvaja nasilje, potem je na policijski postaji podala tudi ustno kazensko ovadbo.

Takrat ji je bilo ponujeno zatočišče v varni hiši, a je to možnost odklonila, pravi Vogrinec.

Policija je o primeru obvestila vse pristojne službe, v petek zvečer pa so policisti na naslovu bivanja 44-letnice izvedli nadzor morebitnih kršitev omenjenega ukrepa približevanja. Kršitev ukrepa v večernih in nočnih urah pa policija ni zaznala, je dejal Vogrinec.

Na vprašanje, kako je 46-letnik sploh prišel v spalnico, je Vogrinec odgovoril, da je najverjetneje imel nekje skrite ključe.

Pojasnil je, da so leta 2015 46-letnika že obravnavali zaradi nasilja v družini in ga kazensko ovadili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  07 .09. 2020 ob  20: 37
Tip je očitno nasilne narave in od takih ne moreš pričakovat sprememb, slej ko prej naredijo kakšno tragedijo