Pripravite topla oblačila, prihaja pravi mraz s snegom

V zadnjih letih je sneg na Obali postal stalnica. Skoraj vsako leto zapade in se nekaj dni tudi obdrži. Lani smo tako imeli celo dve takšni epizodi, eno decembra, drugo pa februarja. 

Prvi sneg je lani pobelil Obalo 8. decembra. Ker se približujemo temu obdobju, smo preverili, ali lahko tudi letos računamo na to, da se bo Obala, vsaj za kakšen dan, ovila v belo odejo.

Vremenoslovec Valter Grizančič pravi, da do prihodnjega četrtka ne gre pričakovati večjih sprememb. Večinoma bo suho, vmes se bo morda pojavila kakšna kaplja dežja.

Sneg je napovedan

"Prihodnjo sredo pa se bo s severa začel spuščati hladen zrak s ciklonom in fronto, zelo je verjetno, da pride tudi v Sredozemlje. Pričakujemo lahko še dodatno ohladitev kakšen dan kasneje, ko se bo ciklon nekoliko pomaknil. Med 5. in 10. decembrom se po trenutnih prognostičnih izračunih obeta zimsko vreme s snežnimi padavinami," je pojasnil za Regional.

Te bodo sprva zajele celinsko Slovenijo, dan kasneje pa morda tudi Obalo. Zelo verjetno je, da se sneg pojavi na isti datum kot lani, se pravi 8. decembra. Tedaj je padlo 11 centimetrov snega, kar je bilo najobilnejše sneženje po letu 1987 na našem območju, sploh v tako kratkem času.

Zima bo pokazala zobe

Januar bo sicer precej hladen, manj bo padavin, lahko pa konec meseca pričakujemo novo “pošiljko” snega. 

Deli novico:

floki |  28 .11. 2013 ob  12: 42
Naj nas zabeli malo ne bo skodilo.
Pika |  28 .11. 2013 ob  10: 08
Butta neve !!! Yesssss
Pomidor |  28 .11. 2013 ob  09: 09
Ja, to mi deli. Lani je bilo snega na Gažonu 20 cm (zameti, ki jih je ustvarila burja so bili visoki/globoki do 1,5 m), v notranjosti Istre tudi blizu 50 cm. Bo tako tudi letos?