PRIPRAVILA JE HRANO ZA OSEM MESECEV VNAPREJ: Kaj je razlog? (VIDEO)

Trendi

Mati treh otrok, 30-letna Kelsey Shaw, ima v shrambi vedno konzervirano zelenjavo, veliko riža, testenin in začimb ter veliko vnaprej pripravljenih jedi. Hrano je začela skladiščiti, ko se je družina septembra 2017 preselila v ameriško zvezno državo Indiana, kjer imajo pet hektarov veliko kmetijo, je povedala za avstralski portal news.com.

Pravi, da potrebuje približno tri mesece, da shrani hrano, ki družini zadošča za polnih 8 mesecev. "Ko smo se preselili na kmetijo, smo želeli živeti počasneje in želeli smo vedeti, kaj jemo in od kod prihaja. Sama sem se naučila konzervirati hrano in številnih trikov, kot je priprava želeja iz koruznega storža, ki ima okus po medu," je rekla Kelsey, ki ima zdaj pripravljenih 426 obrokov za ozimnico. To pomeni približno dva obroka na dan od oktobra do maja. Na ta način ji ni treba skrbeti za kuhanje ob dnevih, ko ima druge obveznosti.

@fiveacrefarm Before you say “never show your stash”… dont. i share what i want you to see ???? going strong with #winterawarenessmonth Ive been in the kitchen nonstop! #canning #homecanner #foodpreservation #homestead #homesteader #growyourownfood #farmersmarket#pressurecanning #stockyourshelves #prepper #gardentok #buylocal #oldsoul #dehydratedfood #foodprep #pantrytour @ ♬ Up and Away (v2) - GHOSTLAND

@fiveacrefarm Replying to @Kelly Neely #homestead #homesteader #canner #homecanning #growyourownfood #dehydratedfood #preptok #prepper #gardener #gardentok #cannersoftiktok #stockyourshelves #foodsecurity #pressurecanning #waterbathcanning #farmtok #shtfprepper #faq #fyp ♬ original sound - Five Acre Farm

Paradižnik na primer shranjuje na več različnih načinov. Zelenjavo dehidrira, nato naredi prah, ki ga lahko doda jedem, v shrambi pa ima shranjeno paradižnikovo omako in narezan paradižnik v pločevinkah. "Skladiščenje hrane vzame veliko časa, zato se pogosto osredotočim na eno stvar. En dan poberem vse paprike in jih konzerviram. Naslednji dan enako naredim s paradižniki in tako naprej," je pojasnila Kelsey.

Dodala je, da se vsa družina trudi biti 'brez odpadkov' (zero waste), tako da ostanke hrane dajo kokošim ali pa jih porabijo za pripravo obrokov za v shrambo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija