PRIMORSKA BO (ZA)PELA: Nocoj se v Vili Vipolže začenja 54. revija primorskih pevskih zborov

Goriška

S koncertom v Vili Vipolže v Goriških Brdih se danes začenja 54. revija pevskih zborov Primorska poje. Do 14. maja se bo po Sloveniji, v zamejstvu in na Hrvaškem zvrstilo 37 koncertov s 199 sodelujočimi pevskimi zbori in okoli 3500 pevci in pevkami. Konec tedna bosta koncerta tudi v Braniku in Biljah.

Na uvodnem koncertu letošnje revije Primorska poje bodo v Vipolžah nastopili Vokalna skupina Flance iz Kneže z zborovodkinjo Anjo Kavčič Drole, Mešani pevski zbor Zdravko Munih iz Mosta na Soči z zborovodkinjo Mirjam Klinkon, Vokalna skupina Prosvetnega društva Štandrež, Mešani mladinski zbor Škofijske gimnazije Vipava, ki ga vodi Tina Hostnik, in Ženska vokalna skupina Barkovlje z zborovodkinjo Aleksandro Pertot.

Ta konec tedna bo v Vili Vipolže glasbeno obarvan.???? Vabljeni, da se nam pridružite:???? ✅✨???? ????????????????????, ????. ????. ???????????????? ???????? ????????.???????? -...

Objavil/a Vila Vipolže dne Sreda, 01. marec 2023


V soboto se bodo v Domu krajanov N. Nemca v Biljah predstavili Pevska skupina Razor iz Tolmina, Ženski pevski zbor Pristan Univerze za tretje življenjsko obdobje iz Kopra, Međani pevski zbor Lišpa iz Ravnice, Ženski pevski zbor Mirta iz Izole in Mešani pevski zbor Postojna.

V Braniku pa bodo v nedeljo gostili Moški pevski zbor Triglav iz Trente, Moški pevski zbor Vesna iz Križa, Žensko vokalno skupino Vogrinke iz Vogrskega, Moški pevski zbor Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše in Mešani pevski zbor Primorje iz Ajdovščine.

Koncerti se bodo vrstili vse do 14. maja, zaključni koncert bo v Svetem Petru.

Slovenskim ljubiteljem petja se bo letos predstavil pevski zbor iz Francije, v kateri delujejo tudi potomci slovenskih izseljencev. Osem zborov se bo na reviji Primorska poje predstavilo prvič. Letošnja revija prinaša tudi nekatere novosti. Vsak sodelujoči zbor se bo na koncertu predstavil s po tremi skladbami, kar jim bo omogočilo lepše povezovanje znotraj nastopa. V okviru revije bo več zborov prejelo priznanja ob visokih jubilejih delovanja.

Revija Primorska poje je ena največjih manifestacij na področju slovenske ljubiteljske kulture. Združuje ljubezen do petja, tradicijo ter zbore na Primorskem in onkraj meja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija