PRIHAJA SEZONA ODPRTIH ČEVLJEV: To je preprost recept za lepa stopala (VIDEO)

Trendi

Najbrž vsi že nestrpno pričakujemo toplejše vreme in ne glede na muhast maj, bo tudi k nam enkrat potrkalo poletje, ko bomo med drugim lahko razgalili tudi svoja stopala. Mnogi si želijo ta čas pričakati pripravljeni, torej z urejenimi nogami, zato smo zbrali nekaj nasvetov, kako kar doma pripraviti učinkovito pedikuro.

Seveda se lahko "po zimskem spanju" enostavno naročimo pri kozmetičarki, pedikuro, s katero bomo uredili svoja stopala, pa lahko pripravimo tudi doma. In to iz sestavin, ki jih skoraj zagotovo že tako ali tako imamo v svoji kuhinji.

Za domači recept potrebujemo dovolj velik lavor, da vanj lahko položimo obe stopali, 2-4 skodelice mleka in pest sode bikarbone. Najprej mleko segrejemo, pri tem pa pazimo, da ne bo prevroče. Mleko nato zlijemo v lavor, v njem pa pet minut namakamo svoje noge. Nato dodamo še sodo bikarbono in jo kar z nogami, lahko pa uporabimo tudi roke, pomažemo po stopalih. Še posebej tam, kjer imamo tršo kožo.

Rezultat bo najverjetneje viden takoj, mleko namreč vsebuje mlečno kislino, ki mehča kožo, soda bikarbona pa abrazivna sredstva, ki odstranjujejo suho in grobo kožo, kar prav tako daje občutek omehčanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija