Pri nas najbolj iskana Tina Maze in Janez Janša

Slovenija

Uporabniki vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si so v letu 2014 v kategoriji oseb največ zanimanja pokazali za Tino Maze in Janeza Janšo. Najbolj odmeven slovenski dogodek so bile poplave, med tujimi dogodki letošnjega leta pa so bile v ospredju olimpijske igre v Sočiju.

Slovenska ženska je že drugo leto zapored smučarska šampionka Tina Maze, sledita pa ji La Toya in Tanja Žagar. Slovenci smo z zanimanjem spremljali še druge estradnice, in sicer Ines Juranovič, Urško Čepin, Rebeko Dremelj, Špelo Grošelj, Nino Osenar, Sašo Lendero in Majo Prašnikar, so danes sporočili iz podjetja Tsmedia, ki upravlja iskalnik Najdi.si.

Tudi na vrhu lestvice slovenskih moških je tako kot lani Janez Janša, z drugega mesta pa je pokojni glasbenik Lojze Slak izpodrinil Jana Plestenjaka. Sledijo jim še Brendi, Borut Pahor, Robert Kranjec, Artur Štern, Vili Resnik, Mitja Kunstelj in Samo Login.

Med vsebinami horoskop tokrat pred vremenom

Med najbolj spremljanimi vsebinami na spletnem portalu Najdi.si je v letu 2014 vreme na prvem mestu izpodrinilo horoskop, ki je letos šele na četrtem mestu. Naraslo je zanimanje za zastonj filme in SMS, ki sta na drugem in tretjem mestu, med najbolj spremljanimi vsebinami pa so še Facebook, Zavod za zaposlovanje, novice, Google in YouTube.

Med dogodki prve poplave

Slovenski dogodki, ki so najbolj zanimali Slovence v 2014, so bili v znamenju političnih tem in naravnih katastrof. Na prvem mestu je najti poplave, na drugem Janeza Janšo v zaporu, na tretjem predčasne državnozborske in lokalne volitve.

Sledijo pa še neuspeh Alenke Bratušek pred Evropsko komisijo, padec nepremičninskega zakona, žled, napoved prihoda Ikee v Slovenijo, imenovanje vlade Mira Cerarja, NK Maribor v ligi prvakov in lestvica najbogatejših Slovencev.

Med tujimi dogodki pa so medtem prva tri mesta zasedle zimske olimpijske igre v Sočiju, kriza v Ukrajini in letošnje svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji.

Med športniki Mazejeva, drugi Robert Kranjec

Tina Maze se je že četrto leto zapored zavihtela tudi na prvo mesto med najbolj spremljanimi slovenskimi športniki. Na drugo mesto se je povzpel Robert Kranjec, ki mu sledijo Peter Prevc, Dejan Zavec, Anže Kopitar, Filip Flisar, Ana Kobal, Goran Dragič, Nika Kljun in Jakov Fak. Z lestvice pa sta izpadla Petra Majdič in Vasilij Žbogar.

Med najbolj priljubljenimi slovenskimi glasbeniki je Modrijane s prvega mesta izpodrinila pevka Tanja Žagar, na tretjem mestu pa je najti Rebeko Dremelj. Tudi peto leto zapored na vrhu lestvice tujih znanih oseb ostaja Severina, ki ji sledita Michael Schumacher in Ceca.

Med slovenskimi politiki, ki žanjejo največ pozornosti Slovencev, je znova najti Janeza Janšo, Alenko Bratušek in Boruta Pahorja. Sledijo jim Eva Igrl, Zoran Janković, novinec na lestvici Miro Cerar, Melita Župevc, Danilo Türk, Žiga Turk in Milan Zver.

Na vrh lestvice slovenskih gospodarstvenikov sta se zavihtela Samo in Iza Login, ki jima sledijo Igor Akrapovič, lani vodilna Daniela Bervar, Tatjana Fink, Tomaž Lovše, Herman Rigelnik, Izidor Krivec, Otmar Zorn in Janko Medja.

Med blagovnimi znamkami je največ pozornosti Slovencev pritegnil Lidl, ki mu sledita Mercator in Telekom Slovenije, na lestvici pa so še Hofer, Spar, Mimovrste, Simobil, Tuš, Petrol in Bauhaus.

Deli novico:

Mičo |  19 .12. 2014 ob  19: 29
Kaj imajo skupnega Tina in Janez .... Masija :) je v odboru 2014 to so tisti ki so pred sodiščemkričali...
Furio |  19 .12. 2014 ob  14: 42
Tina je lepa ! ... oni drugi pa totalen škifo !! ... ...