PRENOVLJENA MARINA PRIČAKALA NAVTIČNE NAVDUŠENCE: Namesto Internautice tokrat Pozdrav poletju

Piran

Kljub lanskoletnim napovedim, da se v Marino Portorož, ki doživlja korenito prenovo, to leto vrača tradicionalni dogodek Internautica, so razmere v svetu organizatorjem zopet nekoliko prekrižale načrte. "Zapletene mednarodne gospodarske in politične razmere, ki očitno čedalje bolj vplivajo tudi na navtično industrijo, v veliki meri onemogočajo razstavljavcem, da bi skupaj z nami letos sooblikovali kakovosten navtični dogodek. Delno pa lahko ocenimo, da je trenutno stanje na tem področju še vedno pod vplivom dveh let, ki sta bili podrejeni boju z epidemijo," pojasnjuje Jurij Korenc, organizator Internautice. Kljub temu so minuli vikend pripravili dogodek Pozdrav poletju, ki je v marino privabil 16 razstavljalcev in okoli 700 obiskovalcev.

Zaradi premajhnega interesa razstavljavcev in neuspeha pri zagotavljanju primernih razstavnih programov in vsebinso organizatorji iz Studia 37 odpovedali izvedbo letošnje razstave navtike Internautica v Marini Portorož. "Organizacija in izvedba takega projekta med ostalim predstavlja veliko odgovornost do poslovnih partnerjev, razstavljavcev in nenazadnje do zainteresirane javnosti. Prepričani smo, da v primeru, ko niso izpolnjeni osnovni pogoji glede vsebine, razstavnih programov ter števila razstavljavcev, ni nobenih možnosti za izvedbo kakovostnega dogodka te vrste, ki bi opravičil pričakovanja vseh vpletenih," nam je pojasnil Jurij Korenc iz omenjenega podjetja.

Kot pravi Korenc, so se zaradi dobrih poslovnih odnosov z mnogimi resnimi razstavljavci in nenazadnje tudi z lastniško "prenovljeno" Marino Portorož, organizatorji prireditve odločili, da v sodelovanju z marino minulo soboto pripravijo enodnevni predstavitveni dogodek, ki so ga poimenovali Pozdrav Poletju 2022 v Marini Portorož.

"To seveda ni bil nadomestni mini sejem, temveč priložnost, da vsi, ki jih navtika resnično zanima, kljub vsemu doživijo trenutek namenjen druženju in spoznavanju novosti prihajajoče sezone," o sobotnem dogodku, na katerem so prisotni predstavili ključne vsebine, ki so jih nameravali pripraviti za majski navtični sejem, pravi Korenc. V ta namen so na posebnem delu razstavišča Internautice ob morju brezplačno zagotovili nekaj priveznih mest in razstavnih šotorov. Na dogodek so lahko brez omejitev povabili svoje prijatelje, potencialne stranke in poslovne partnerje ter jim predstavili letošnje programe in načrte.

"Internautica se je že vrnila v Marino Portorož in v letu 2023 bomo znova brez dvoma pripravili uspešen in zanimiv navtični sejem," še napoveduje Korenc. Takšne prireditve si želi tudi Marina Portorož, kjer upajo, "da bo že v naslednjem letu Internautica ponovno zaživela na želenem nivoju."

Marina v prenovljeni podobi

V portoroški marini je bila v zadnjem obdobju sicer obnovljena celotna električna infrastruktura na pomolih, restavraciji Marina in Laguna sta našli nova najemnika, v teku pa je tudi nadaljnja prenova sanitarnih blokov ter zaključek zunanje prenove restavracije Laguna. Poleg tega so osvežili "beach bar" na otoku in bar "Pri štregi" na vhodu v marino, goste pa po novem pričaka popolnoma prenovljena hortikulturna zasaditev ob recepciji in objektu Restavracije Marina, skupaj z novo odprtim vinskim barom Koželj.

V neposredni bližini recepcije marine so posadili dve oljki.

"Tudi projekt digitalne preobrazbe družbe poteka s polno paro in bo v veliki meri zaključen jeseni. Ta projekt sicer zajema celovito prenovo in digitalizacijo zalednih procesov, vpeljavo sodobnega CRM sistema in razvoj aplikacije za naše goste, preko katere bo poleg ostalega omogočena tudi rezervacija in naročanje storitev, ki so na voljo v marini, kar bo našim gostom zagotovo olajšalo uporabo naših storitev," še pojasnjujejo v Marini, kjer so v lanskem letu v prenovo investirali preko pol milijona evrov, v letošnjem letu pa je obseg njihovih investici še večji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija