V PORTOROŽ SE VRAČA INTERNAUTICA: Investicije, ki naj bi izoblikovale "diamant" slovenske obale

Piran

Novo vodstvo Marine Portorož se je v preteklih štirih mesecih lotilo ureditve marine, tudi v prihodnosti načrtujejo več investicij v prenovo objektov in izboljšanje storitev za obiskovalce. Direktor Luka Prebil verjame, da bo marina tako spet postala diamant na slovenski obali. Prihodnje leto se v Portorož vrača tudi Internautica.

"Celotna strategija Marine Portorož temelji na tem, da ponudimo našim gostom res urejeno okolje, vrhunsko infrastrukturo, vse skupaj podprto z naborom vrhunskih dodatnih storitev in tudi z vrhunsko tehnologijo," je na današnji predstavitvi načrtov povedal direktor Marine Portorož Luka Prebil.

V zadnjih štirih mesecih so tako celovito prenovili sanitarije, bazen ob restavraciji Laguna, kjer je na voljo tudi nova kulinarična ponudba, ter obnovili grafično podobo podjetja. Prav tako so veliko delali na urejenosti in čistoči okolja, kar so po Prebilovih besedah opazili tudi obiskovalci.

Skupaj s partnerji so gostom na treh prevzemnih točkah omogočili izposojo električnih skirojev in koles, pričeli so s postavitvijo infrastrukture za polnjenje električnih vozil, kot prva slovenska marina pa ponujajo tudi storitev naročanja živil na plovila, je naštel Prebil.

Med drugim so se lotili (so)organizacije številnih prireditev. Kot je razkril direktor, se tako s prihodnjim letom na znano lokacijo vrača Internautica. Dolgoletni vodja Internautice Jurij Korenc je ob tem naznanil, da se tradicionalni sejem navtike vrača v ustaljenem terminu v začetku maja, točneje se bo Internautica 2022 odvila med 5. in 8. majem.

Sicer pa so v marini delali na izboljšanju gostinske ponudbe in pričeli digitalno transformacijo podjetja, za kar bodo v prihodnjem letu vložili okoli 200.000 evrov.

V naslednjih štirih do petih letih pa nameravajo izvesti celovito obnovo objektov restavracij Marina in Laguna ter ostale infrastrukture. "Na ta način verjamemo, da bo marina spet tisti diamant na slovenski obali in nek pojem za vrhunstvo v navtični industriji," je dodal Prebil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  09 .09. 2021 ob  15: 31
Upam, da bo res SLO na boljše …do zdaj je kuhar Ziga bil specializiran za jote in enolončnice :-)