PRENOVA JAVNE RAZSVETLJAVE V NOVI GORICI: Občina sklenila 10-letno partnerstvo z zasebnim podjetjem

Goriška

Mestna občina Nova Gorica je za prenovo javne razsvetljave sklenila javno-zasebno partnerstvo z zasebnim partnerjem, podjetjem Interenergo iz Ljubljane. V sklopu projekta bodo zamenjali 3729 obstoječih svetilk z novimi, varčnimi led-svetilkami. Sama prenova bo trajala šest mesecev, partnerstvo med občino in ljubljanskim podjetjem pa deset let.

Vrednost projekta znaša 1,11 milijona evrov z vključenim davkom na dodano vrednost. Zasebni partner bo po danes podpisani koncesijski pogodbi poleg same posodobitve prevzel tudi skrb za upravljanje in vzdrževanja novih svetilk javne razsvetljave. Prihranek novogoriške občine naj bi na leto dosegel več kot 100.000 evrov v prvih desetih letih, po izteku koncesijske pogodbe pa naj bi se celo podvojil.

Kot je ob robu današnjega podpisa koncesijske pogodbe povedal direktor družbe Interenergo Blaž Šterk, bodo z zamenjavo poenotili videz svetilk v celi novogoriški občini. Vse bodo namreč enake in kakovostne, različna bo le njihova velikost. Svetilke javne razsvetljave ne bodo zamenjali le na mestnem območju, pač pa tudi na podeželju, razen na tistih območjih, kjer je bila javna razsvetljava postavljena v zadnjih letih, je povedal novogoriški župan Klemen Miklavič. Zamenjane bodo svetilke, ne pa tudi drogovi.

"Pomembno je tudi, da želimo biti okolju prijazni in zato ne bomo svetlobno onesnaževali okolja, svetilke bodo svetile proti tlom in to tako, da bodo prižgane tedaj, ko bo treba," je še dejal novogoriški župan. Prav zato bodo uporabljali tudi spekter toplih barv. Šterk je še povedal, da so pred kratkim zaključili podobno investicijo v občini Pivka, le da je bilo tam število svetilk bistveno manjše.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija