PREK MEJNEGA PREHODA SEČOVLJE POSKUŠAL S PONAREJENIM DOKUMENTOM: V potnem listu so manjkale strani

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 184 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali osem tatvin, en vlom in dbe poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v devetih primerih.

Ob 17.40 uri se je na izstop na mejni prehod Sečovlje pripeljal kot sopotnik v osebnem avtomobilu državljan Srbije. Pri podrobnem pregledu potnega lista je bilo ugotovljeno, da v potnem listu manjkajo listi. Dokument so mu zasegli, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin.

Kraje

Ponoči so v Strunjanu z gumenjaka, priveznega v kanalu Strunjan, ukradli izvenkrmni motor Yamaha F9, vreden 2.500 evrov. Pri Ocizli pa so ponoči z dveh tovornih vozil s priklopnikom ukradli 20 platišč s pnevmatikami in luči vlačilca. Škode je za približno 15.000 evrov.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

V Izoli na pomolu je nekdo ukradel za ograjo priklenjeno kolo znamke Cannondale, tip Claymore, letnik 2016, črne barve z belimi vilicami, vredno 1000 evrov.

V lucijskem kampu je nekdo ukradel nezaklenjeno športno kolo znamke Specialized Diverge comp 2018, belo redeče - barve, vredno 1600 evrov. V Kopru pa je nekdo iz kolesarnice ukradel neregistriran moped znamke Piaggio, tip typhoon 50, črne barve, vreden 1000 evrov.

Vožnja pod vplivom alkohola

Ob 4.30 so policisti v Luciji ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škofje Loke. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog .

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah prejeli osem ilegalnih pribežnikov (enega državljana Irana in sedem državljanov Pakistana), štiri tujce pa so nam vrnili italijanski varnostni organi (enega državljana Pakistana in tri državljane Afganistana).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija