PREHITRA KOPRČANKA TRČILA V POLPRIKLOPNIK: 33-letnik med izogibanjem razbitinam zadel ograjo

Kronika

V soboto ob 14.46 je prišlo do prometne nesreče na primorski avtocesti, pred izvozom Postojna, v smeri Ljubljane. Policisti so na kraju ugotovili, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila iz Kopra vozila po avtocesti od Razdrtega proti Postojni in zaradi neprilagojene hitrosti trčila v zadnji del tovornega vozila s polpriklopnikom, ki ga je pravilno vozil po desnem prometnem pasu 50-letni državljan Moldavije.

Fotografija je simbolična.

Za njima je pripeljal še 33-letni voznik avtomobila iz Vrhnike, ki se je izogibal razbitinam po trčenju in podrsal kovinsko ograjo na levi strani avtoceste. Povzročiteljica se je v nesreči poškodovala, odpeljali so jo v UKC Ljubljana. Sledi ji plačilni nalog.

Sicer so policisti koprske policijske uprave v zadnjem vikendu intervenirali v 160 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 573 klicev. Obravnavali so 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Od tega dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in eno s smrtnim izidom. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in trinajst tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21-krat.

V petek so policisti ob 9.20 v Postojni zasegli osebni avto 42-letnemu Koprčanu, ki nima vozniškega dovoljenja, ob 19.30 pa še 35-letnemu domačinu, ki je prav tako vozil brez vozniškega dovoljenja.

V petek popoldne je moški od Markovca proti izolski bolnišnici ob sebi porival kolo. Ženska, ki ga je opazila, je prepoznala svoje kolo in to prijavila policistom. Osumljenec je pobegnil, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem informacij. Kolo so kasneje našli in je bilo že vrnjeno lastnici.

Ob 19.45 so policisti na Črnem Kalu ustavili osebni avtomobil. Vozniku, 32-letniku iz Divače, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,86 mg/l. Ker si ni uredil drugega prevoza, mu je bilo odrejeno pridržanje.

V Luciji je nekdo iz kleti bloka na Liminjanski ukradel žensko gorsko kolo, bele barve, znamke Specialized.

V soboto ob 1.50 so policisti v Izoli zasegli osebni avto 35-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,52 mg/l.

V Ankaranu je v soboto popoldan nekdo ukradel zaklenjen moped znamke Tomos Flexer 25 in čelado. Moped je bil kasneje najden in vrnjen lastniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

V Luciji je nekdo v soboto popoldan izpred trgovine ukradel žensko kolo znamke Schwin, bež barve, vredno 350 evrov. V lucijskem kampu pa so ukradli moško gorsko kolo modre in oranžne barve, znamke Monddracker, vredno 1800 evrov.

V noči na nedeljo se je na mejni prehod Jelšane, da bi izstopil iz države, z avtom pripeljal 24-letni Postojnčan. V postopku so mu policisti zasegli 1,24 g zeleno rjavih posušenih rastlinskih delcev. V primeru pozitivnega rezultata ekspertize sledi ustrezen ukrep.

Včeraj ob 2.50 so policisti na avtocestnem postajališču Ravbarkomanda, v smeri Kopra, odredili preizkus alkoholiziranosti 46-letnemu Mariborčanu. Rezultat je pokazal 0,83 mg/l, poleg tega je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo pa so mu zasegli.

Včeraj ob 4.45 so policisti na istem postajališču 36-letniku, ki je bil sopotnik v vozilu, zasegli 20 g rjave prašnate snovi (heroin). Sledi mu kazenska ovadba. Vozniku tega vozila iz Nove Gorice pa je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je 0,00 mg/l alkohola, medtem ko je bil hitri test na droge pozitiven na opijate in kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled na prepovedane substance in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 5.50 so policisti v Izoli ustavili 50-letnega državljana Italije, voznika osebnega avtomobila, ki mu je opravljen test alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo iz kampa državljanki Avstrije ukradel žensko gorsko električno kolo znamke Cube, zlato-rdeče barve, velikosti 27 col. Kolo je vredno 2600 evrov.

V Izoli so vlomili v osebni avto in lastniku iz Kopra ukradli različne dokumente, sončna očala ter več ključev.

Včeraj ob 16.30 je bil v Seči ustavljen 35-letni voznik mopeda iz Celja, ki nima vozniškega dovoljenja, moped pa ni registriran. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj ob 16.49 je prišlo do nesreče pri Materiji, kjer je vozilo trčilo v drevo. Voznica je hudim poškodbam podlegla v izolski bolnišnici.

V Kopru so vlomili v trgovino in ukradli več škatel cigaret. Škoda bo znana naknadno.

Danes nekaj minut čez polnoč so policisti v Kopru ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,66 alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali skupno 74 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so italijanski varnostni organi koprskim kolegom vrnili 24 oseb. Preostalih 50 oseb so obravnavali na različnih enotah PU Koper. Tako so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali 25 oseb, policisti PP Koper 15 oseb, policisti PP Kozina devet oseb, policisti PP Piran pa eno osebo. Od tega je bilo 21 državljanov Afganistana, 15 Maročanov, 12 Pakistancev, enajst Turkov, pet Alžircev, štirje Albanci, trije Indijci, dva Irančana in državljan Kuvajta.

Danes zjutraj ob 5. uri pa so policisti pri kamnolomu Črnotiči ustavili italijansko vozilo Mercedes. V vozilu je bilo sedem državljanov Turčije, od tega dva otroka. Voznik je bil 41-letni državljan Kosova, z urejenim statusom v Italiji, ki mu sledi kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija