PREHITEVANJE TOVORNJAKOV BI MORALO BITI PRETEKLOST, A TEMU NI TAKO: Ostaja to stalna praksa na primorski avtocesti? (VIDEO)

Koper

Že večkrat smo poročali o stalni praksi tovornjakov, ki na primorski avtocesti zaradi prehitevanja povzročajo blokade. Novice o prepovedi prehitevanja so se ravno zato mnogi nadvse razveselili. A kot kaže, prehitro. Nekateri novega pravila kljub vsemu ne upoštevajo.

Spomnimo, 15. januarja letos je začela veljati prepoved prehitevanja za težka tovorna vozila na avtocesti med Šentiljem in Koprom. Prehitevanje je od tedaj prepovedano med 6. in 18. uro, še vedno pa lahko prehitevajo na odsekih, kjer so trije vozni pasovi, torej tudi pas za počasna vozila.

V naše uredništvo pa smo prejeli dva videoposnetka bralke, ki kažeta na to, da teh pravil nekateri vozniki ne upoštevajo. Na avtocesti med Koprom in Ljubljano je tako v objektiv ujela kar dva tovornjaka, ki sta nedovoljeno prehitevala.

Toliko o držanju pravil na primorski avtocesti.

Objavil/a Regional dne Sreda, 21. april 2021

Da se z večanjem prometa na avtocestah povečujejo tudi težave, kot so zastoji, prometne nesreče in kršitve cestnoprometnih predpisov, so že pred časom opozorili na policiji. Tudi zato so se odločili povečati prisotnost policistov na avtocestah in hitrih cestah.

Zaenkrat je avtocestna policija še v fazi vzpostavitve. S 1. aprilom je delo začela uprava, ljubljanska enota avtocestne policije pa predvidoma junija. Koprska enota avtocestne policije in ostale (Novo mesto, Celje in Maribor) naj bi bile vzpostavljene do maja 2022, smo že pred časom poročali.

Ostaja to praksa kljub prepovedi? Več na: https://bit.ly/3sFlPpQ

Posted by Regional Video on Wednesday, April 21, 2021

Maraton nadzora hitrosti

Z današnjim dnem se sicer začenja tudi preventivna akcija nadzora prometa Hitrost. Policisti bodo predvsem danes med 6. in 18. uro izvajali 12-urni maraton nadzora hitrosti.

Na 589 lokacijah oziroma relacijah bo merilo 208 policistov.

Na Obali bodo policisti denimo med 13. in 15. uro hitrost nadzorovali na relaciji med Koprom in Strunjanom, med 15.15 in 16.45 bo policijska patrulja stala pri Merkurju pod izolsko bolnišnico, med 16.45 in 17.30 pa na "razgledu" na Belvederju.

Na območju piranske občine bo med 9.30 in 10.30 pod drobnogledom cesta med Sečovljami in Lucijo, med 8.15 in 9.15 Dragonja, policisti pa bodo hitrost nadzirali tudi v naselju, in sicer med 6.45 in 8.00 na cesti Obala v Portorožu, med 10.40 in 11.50 pa v Luciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  21 .04. 2021 ob  19: 47
-2
Kako naj tuji tovornjakarji vedo, da ne smejo prehitevati, če ni ustreznih prometnih znakov?