JUTRI BO POTEKAL MARATON NADZORA HITROSTI: To so lokacije na Obali, kjer vas bodo čakali policisti

Koper

Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s policijo v ponedeljek začela nacionalno preventivno akcijo nadzora prometa Hitrost. Potekala bo do nedelje, jutri, v sredo, 21. aprila, pa bo nadzor še posebej poostren. Med 6. in 18. uro bo potekal 12-urni maraton nadzora hitrosti. Potekal bo na kar 589 lokacijah po državi. Vas zanima, kje bodo na vas prežali policisti na Primorskem?

Na 589 lokacijah oziroma relacijah bo hitrost merilo 208 policistov. Hkrati bodo ostale policijske patrulje v okviru nacionalne preventivne akcije Hitrost, ki poteka cel teden, ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah, sporočajo s policije.

Na območju Policijske uprave (PU) Koper bo poostren nadzor potekal na območju Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica, PP Kozina, PP Postojna, PP Sežana, PP Izola, PP Piran in PPP Koper. Med 6. in 18. uro bo policija prehitre voznike "lovila" tudi po primorski avtocesti.

Na Obali bodo policisti denimo med 13. in 15. uro hitrost nadzorovali na relaciji med Koprom in Strunjanom, med 15.15 in 16.45 bo policijska patrulja stala pri Merkurju pod izolsko bolnišnico, med 16.45 in 17.30 pa na "razgledu" na Belvederju. Na območju piranske občine bo med 9.30 in 10.30 pod drobnogledom cesta med Sečovljami in Lucijo, med 8.15 in 9.15 Dragonja, policisti pa bodo hitrost nadzirali tudi v naselju, in sicer med 6.45 in 8.00 na cesti Obala v Portorožu, med 10.40 in 11.50 pa v Luciji.

Lokacije in termine nadzora na koprskem območju si lahko ogledate v spodnji razpredelnici, celoten seznam lokacij po Sloveniji pa najdete na tej strani.

Maraton nadzora hitrosti bo policija v Sloveniji izvedla sedmo leto zapored. "Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljamo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljamo okrog 8 % prekoračitev," so zapisali na policiji.

V letu 2020 je bilo kljub manjšemu obsegu prometa ugotovljenih kar 116.180 kršitev s področja hitrosti, kar je skoraj 2.000 kršitev več kot v letu 2019. Do 12. aprila letos je bilo takšnih kršitev že 37.577. Lani je življenje zaradi neprilagojene hitrosti izgubilo 27 oseb, letos do začetka aprila pa že sedem. "Mnoga od teh življenj morda ne bi bila izgubljena, če bi le malo popustili stopalko za plin," menijo na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  20 .04. 2021 ob  20: 18
V čem je point maratona, če en dan prej razglasite, kdaj in kje bodo zasede? Kaj pa tisti, ki regionalobalo niti povoha ne? Kako bo on vedel za maraton? In te vsakodnevne objave o policijskih zasedah na radio capris, na facebooku, mislite da je to komu kdaj koristilo? To je policijska REPRESIJA nad državljani, skozi nam javljajo da so tukaj, da nas opazujejo in mi bi si morali ustvarit nekakšen vtis kako je policije veliko, kako so za vsakim vogalom. Zakaj nas enostavno ne pustijo pri miru in opravljajo svoje delo?