PREDRZEN 39-LETNI PIRANČAN: Pred kratkim se je vrnil iz zapora, sedaj z novo kazensko ovadbo

Kronika

Piranski policisti so v zadnjih tednih obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin, izvršenih na posebno predrzen način. Za tatvinami je stal 39-letni Pirančan, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in se je pred kratkim vrnil iz zapora. Zoper moškega so vložili kazensko ovadbo.

Fotografija je simbolična.

Policisti so od konca junija na območju Pirana zaznali več kaznivih dejanj velikih tatvin, ki so bila izvršena na posebno predrzen način. Storilec je denimo, medtem ko so oškodovanci spali v hotelskih sobah, splezal na balkon in skozi odprta vrata vstopal v notranjost sob ter v navzočnosti oškodovancev odtujeval denar in druge vredne predmete.

Piranski policisti so za nekatere od tatvin v juliju že kazensko ovadili 38-letnega Trboveljčana, v nadaljevanju pa so ugotovili, da tatvine na enak način izvršuje tudi 39-letni Pirančan, ki je bil že večkrat obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete in se je pred kratkim vrnil na prostost iz zavoda za prestajanje kazni zapora, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Fotografija je simbolična.

Moški je tako v enem primeru v središču Pirana konec junija z izvijačem na vzvod vlomil aluminijasta drsna vrata in zatem še lesena vrata gostinskega obrata, preiskal notranjost, odprl pokvarjen trezor, premetal omaro z blagajno in predale, zatem pa odnesel dve natakarski denarnici in nekaj drugih predmetov v skupni vrednosti približno 300 evrov. Pri dejanju ga je posnela varnostna kamera, na podlagi katere so ga policisti nedvomno prepoznali in nato na okrožno državno tožilstvo naslovili pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo, ki pa jo je tožilstvo zavrnilo.

Pirančan je sredi julija zjutraj na plaži v Portorožu s točilnega pulta, kjer so bile zložene alkoholne pijače, ukradel 23 steklenic viskija in 12 steklenic gina v skupni vrednosti 970 evrov. Moškega so policisti zalotili na območju Bernardina še pred prijavo kaznivega dejanja in mu pri tem zasegli osem steklenic viskija.

Posebno predrznost je 39-letnik izkazal 17. julija, ko je zgodaj zjutraj po zunanjosti hotela v Piranu splezal na balkon pritlične sobe in skozi odprta balkonska vrata vstopil v notranjost, kjer ga je zalotila oškodovanka in ga pregnala. Takoj zatem je moški po zunanji strani hotela splezal na balkon v drugem nadstropju, kjer je skozi odprta balkonska vrata vstopil v notranjost sobe, kjer je spal državljan Nemčije. Iz denarnice, spravljene v nahrbtniku, je ukradel 600 evrov. Ko je zapuščal sobo, ga je na balkonu zalotil oškodovanec, vendar je storilec zbežal.

Pirančana so policisti izsledili 30. julija v Piranu, zaradi obstoja ponovitvene nevarnosti pa so o tem obvestili okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki pa zoper osumljenega ni predlagalo pripora, zaradi česar je bil po zaključku policijskega postopka izpuščen na prostost. Kazenska ovadba je bila podana po redni poti.

Po izpustitvi si 39-letnik očitno ni dal miru

Tako policija prav njega sumi vloma v hotelski sobi v Portorožu minulo nedeljo. V eni je bil državljan Združenega kraljestva, v drugi pa državljan Belgije. Storilec je kradel gotovino. Belgijec ga je zasačil in prijel, ta pa mu je denar vrnil in pobegnil s kraja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  05 .08. 2019 ob  16: 39
11
Nekoč bi nerodno padel po stopnicah in si rebra polomil....Tudi s ceste na pločnik ne bi mogel več stopit zaradi prevelike višine....