JUTRO KOT IZ NOČNE MORE: V Luciji 28-letnega Primorca vrgli po tleh in ga brcali v glavo

Kronika

Včeraj ob 5.30 je 28-letnik iz Divače piranskim policistom prijavil, da so ga v Luciji pretepli trije neznani moški. Vrgli so ga po tleh ter ga pričeli brcati v glavo. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilništva in zbirajo informacije.

V soboto zjutraj je na cesti Šmarje–Koper 53-letni državljan Nemčije z avtodomom zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v osebni avto, ki ga je peljal 40-letni državljan Nemčije. V osebnem avtomobilu so bili vsi štirje potniki lažje poškodovani. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Na Sp. Škofijah so policisti 37-letniku zasegli motorno kolo, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja (preizkus alkoholiziranosti 0.50 mg). Sledi obdolžilni predlog.                   

V Seči so policisti v nedeljo zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku, ker ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Sledi obdolžilni predlog.

Včeraj ob 23. uri so v Obrovu policisti ustavili 40-letnega državljana Hrvaške z osebnim avtomobilom. Na hitrem testu je bil pozitiven na amfetamine, metamfetamine in opiate, strokovni pregled je odklonil. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Nezakonit lov

V soboto so bili policisti obveščeni o nezakonitem lovu v dolini, pod vasjo Puče. Predstavnik lovskega društva je povedal, da so našli past, v katero sta se ulovila dva divja prašiča. Živali so lovci izpustili, policisti pa obravnavajo kaznivo dejanje nezakonitega lova.

Tatvine in vlomi

V Luciji je nekdo vlomil v pritlično hotelsko sobo, iz katere je državljanki Avstrije ukradel žensko torbico z nekaj gotovine. V Portorožu pa so vlomili v dve hotelski sobi, državljanu Anglije in državljanu Belgije. Storilec je kradel gotovino. Državljan Belgije je zasačil in prijel storilca, ta mu je denar vrnil in pobegnil s kraja.

V Dekanih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradel gotovino in zlatnino. Škode je za 2500 evrov.

Pred odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, vklopite alarmno napravo, ključe ustrezno shranite in jih ne puščajte na "skritih mestih", ne puščajte doma dragocenosti in denarja, z vidnih mest umaknite vrednejše predmete, zapišite si serijske številke vrednejših predmetov ali jih celo fotografirajte, po možnosti pa tudi označite (umetniške slike, nakit, tehnične predmete …), svetujejo policisti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  05 .08. 2019 ob  16: 03
12
da so lovci dva prašiča rešili iz pasti in izpustili, rahlo dvomim