PRED ROTVAJLERJEMA SE JE ZATEKLA V PRODAJALNO: Podivjana psa sta jo večkrat ugriznila

Kronika

V postojnsko prodajalno se je včeraj nekaj po 12. uri zatekla ženska, ker sta jo napadla dva rotvajlerja. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da sta 25-letno domačinko na Tržaški cesti napadla dva psa in jo večkrat ugriznila. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so izsledili lastnika ter obvestili veterinarskega inšpektorja. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Fotografije so simbolične.

Včeraj ob 10.20 so policisti dobili obvestilo, da v eni od trgovin na Kozini, zadržujejo osebo, ki je kradla. Policisti so moškega na kraju dobili v osebnem avtomobilu, v katerem so bili tudi ukradeni predmeti v skupni vrednosti približno 150 evrov. 68-letnemu državljanu Hrvaške sledi kazenska ovadba.

V Pobegih je nekdo na še neugotovljen način vstopil v hišo in lastnici ukradel gotovino, v Piranu pa so včeraj vlomili v trgovino in ukradli blagajniški minimum.

Vozilo bi že moral vrniti, a je očitno "pozabil"

Včeraj dopoldan so prometni policisti na stari cesti od Kozine proti Kopru, na Kastelcu, ustavili 67-letnega voznika tovornega vozila iz okolice Kozine. Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je preobremenjeno. Izdan je bil plačilni nalog.

Nekaj minut po 19. uri se je na mejni prehod Jelšane pripeljal 47-letni državljan Litve z osebnim avtomobilom Citroen Xsara Picasso, ljubljanskih registrskih številk. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je vozilo v evidencah beleženo kot ukradeno, datum prijave je 25. 9. 2019. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik 20. septembra najel vozilo, vrniti bi ga moral 23. septembra, kar pa ni storil. Policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje zatajitve. Vozilo je bilo 47-letniku zaseženo in vrnjeno lastniku.

Afganistanci v avtu bežal pred policisti 

Na območju PU Koper so od včeraj od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 30 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. 21 oseb so obravnavali na policijski postaji v Ilirski Bistrici, šest na Kozini in tri v Kopru. Pet oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, policijski postopki pa še potekajo.

Ob 19.15 so policisti vozili za avtomobilom koprskih registrskih tablic, ki je bežal od Divače proti Sežani. Ko so ga ustavili, so ugotovili, da ga vozi 37-letni državljan Srbije brez dokumentov, poleg njega pa je bilo še pet državljanov Afganistana, ki so vstopili v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi kazenska ovadba. Kot so še sporočili s PU Koper, postopki še niso zaključeni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija