PRAZNIK PETJA V PIRANU: Pevcem boste lahko prisluhnili na različnih lokacijah v mestu

Piran

Društvo Georgios Piran vabi v soboto, 15. 6., na 1. mednarodno revijo zborov Praznik petja v Piranu. Gre za nadaljevanje tradicionalnega Srečanja pevskih zborov in glasbenikov, ki ga je MePZ Georgios prvič organiziral leta 2014. 

Pevcem boste lahko v soboto prisluhnili ob 15.00, 16.00 in 17.00 uri na Trgu zdravja na Punti, na Prvomajskem, Zelenjavnem in Ribiškem trgu pred minoritskim samostanom, v Rozmanovi ulici na otroškem igrišču. Ob 18.15 boste na Tartinijevem trgu lahko prisluhnili skupni pesmi vseh udeležencev. Skladbo Pevec avtorja Antona Foersterja bo takrat v en glas zapelo približno 300 pevcev.

Ob 18.30 bo sledilo skupno druženje v Minoritskem samostanu Piran, zaključek nastopov pa bo na večernem koncertu ob 20.30 v Pastoralno-kulturnem centru Georgios na Ulici IX. Korpusa 25 v Piranu. 

Na povabilo za sodelovanje so se odzvali: MPZ OŠ Ciril Kosmač Piran, ZPZ OŠ Lucija, OPZ OŠ Sečovlje, Učiteljski zbor OŠ Ciril Kosmač Piran, MePZ Sveta Lucija, MePZ Portorož, MePZ Roža Portoroža, MoPZ Pergula Sv. Peter, Pevci ljudskih pesmi FD Val Piran, MePZ Georgios Piran, CoMi Giuseppe Tartini Pirano, ŽePZ Mirta Izola, ŽePZ KD Korte, Klapa San Lorenzo, Klapa Solinar, VS BeJazzy Ljubljana, VS Vocalix – Weiz, Avstrija. Vsak zbor oziroma pevska zasedba bo nastopila na treh prizoriščih

Za spremljevalni program bo poskrbela Mestna knjižnica Piran z razstavo Praznik petja v Piranu (2. 6.–30. 6. 2019).

Organizator revije je Društvo Georgios Piran v sodelovanju z Župnijo Piran in Minoritskim samostanom Piran – ob podpori Občine Piran. "Želimo si, da bi bila revija tudi napoved Tartinjevega leta 2020, ko bomo obeležili 250. obletnico njegove smrti, zato bodo zbori v svoj program za večerni nastop uvrstili tudi Tartinijeva zborovska dela. Verjamemo, da bo revija lepa obogatitev poletnega dogajanja v Piranu. To mnenje deli z nami tudi piranski župan gospod Đenio Zadković, ki je z veseljem sprejel častno pokroviteljstvo," so v vabilu zapisali organizatorji.

Vljudno vabljeni!

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija