PRAVIJO, DA SO BILI "USPEŠNI": Prodali naj bi nekaj več kot polovico stanovanj

Koper

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) naj bi v prvi fazi prodala več kot polovico od skupno 162 stanovanj v objektu Koprska vrata. Kupci naj bi se lahko vselili takoj po plačilu celotne kupnine in po izvedeni primopredaji. Prodaja preostalih stanovanj se bo nadaljevala predvidoma septembra, so danes sporočili iz DUTB.

"Po uspešni izvedbi dnevov odprtih vrat v maju bomo že v prvi fazi prodaje prodali več kot polovico stanovanj. Glede na razmere na primorskem nepremičninskem trgu ta dosežek v tako kratkem času predstavlja uspeh, tudi upoštevajoč dejstvo, da so dosežene prodajne cene krepko presegale izklicne cene," pravi vodja nepremičninskega portfelja DUTB Žiga Pfeifer.

V prvi fazi prodajnega postopka je bilo pričakovano največ povpraševanja za večja stanovanja in za tista na boljših lokacijah, manj pa za garsonjere. "Za najbolj privlačna stanovanja smo prejeli tudi po več kot 70 ponudb. Pričakujemo, da se bo v nadaljnjih prodajnih postopkih izrazil tudi interes za preostale enote," je dodal Pfeifer.

Medtem ko se hvalijo o prodaji, pa je po drugi strani  ogromno kritik na račun načina prodaje in cen , predvsem s strani mladih družin z Obale, ki so jim stanovanja po tako napihnjenih cenah enostavno nedostopna. Kakšna je torej struktura kupcev in od kod prihajajo?

DUTB je od 22. aprila do 26. maja pripravila dneve odprtih vrat, nato naj bi do 31. maja prejeli več kot 200 veljavnih ponudb s plačanimi varščinami. Kot pravijo v DUTB, so bile glede na velik interes kupcev dosežene prodajne cene precej višje od izklicnih cen.

Stanovanja so od garsonjer do štirisobnih, velikosti od 38 do 154 kvadratnih metrov, izhodiščne cene so (bile) med okoli 104.000 in 265.000 evrov, pripadajoči parkirni prostori stanejo med 6000 in 6900 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .06. 2019 ob  21: 22
-2
stanovanja, ki jih je zasegla DUTB, bi moral dobiti stanovanjski sklad in jih razdeliti med tiste, ki stanovanj nimajo!!!!!!!
Prognostik |  28 .06. 2019 ob  20: 21
Če pomisliš je lokacija super. Vse imaš blizu. Vse je ogromno. Ma čez čas bo nekoga bolela glava, zakaj je dal 100000€ za garsonjero. 8-)
Silvana63 |  28 .06. 2019 ob  14: 47
Lokacija je super, to pa res. Pojasnite za koga je super. Eurospin, Lidl Spar, Norman, Dipo, dostava blaga vse dni (jutra) v letu, cesta okrog in okrog. Res, krasna lokacija, krasna stanovanja.... vse je krasno, pa tudi cene.