SLABA BANKA V SREDIŠČU KOPRA PONUJA 164 STANOVANJ: Ponujajo zanimivo lokacijo ter sodobno in udobno gradnjo (FOTO)

Koper

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo v petek začela z dnevi odprtih vrat za prodajo skupno 164 stanovanj v poslovno-stanovanjskem objektu Koprska vrata. Vsakemu stanovanju pripadata dve parkirni mesti in shramba, cene pa se gibljejo med 2000 in 2600 evrov na kvadratni meter. Stanovanja bodo prodajali z zbiranjem zavezujočih ponudb.

Kompleks Koprska vrata bo DUTB tržila pod geslom Morje udobja, kar ponazarja zanimivo lokacijo ter sodobno in udobno gradnjo, je na današnji novinarski konferenci navedel vodja upravljanja stanovanjskega portfelja Žiga Pfeifer.

Med stanovanji je največ garsonjer oz. enosobnih stanovanj, ki so primerna za takojšnji prevzem in bivanje, poleg tega bo DUTB nudila tudi jamčevalni rok za odpravo skritih napak. Najcenejše stanovanje je na voljo za okoli 100.000 evrov, najdražje pa za dobrih 250.000 evrov, povprečno pa se cene gibljejo okoli 150.000 evrov. Cene vključujejo davek.

Po Pfeiferjevih besedah je zanimanje veliko, saj so prejeli več kot 400 rezervacij za oglede. Dnevi odprtih vrat se začenjajo v petek, ogledi pa bodo možni vse do 26. maja.

Igor Horvat iz družbe Remaxa, ki bo vodila prodajne aktivnosti, je ocenil, da je bilo do zdaj največ zanimanja za stanovanja med domačini, nekaj interesentov pa je tudi iz drugih delov Slovenije in iz tujine.

Interesenti bodo lahko v posebnem obrazcu navedli ceno, ki so jo pripravljeni plačati, za do tri različna stanovanja, ob tem pa bodo morali vplačati varščino v višini 5000 evrov. Zadnji rok za oddajo ponudb za stanovanja je 31. maj.

Nato bo tričlanska komisija v začetku junija odprla ponudbe, zatem pa bo DUTB tistim, ki bodo ponudili najvišjo ceno za posamezno stanovanje, ponudila nepremičnino v nakup. Po besedah direktorja za upravljanje nepremičnin pri DUTB Andreja Lazarja je interes ogromen, zato računajo, da bodo veliko večino stanovanj prodali že v tej fazi.

Poleg stanovanj bodo v okviru kompleksa prodajali tudi za več kot 2000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki pa niso dokončani, prodajali pa se bodo od okoli 1000 evrov na kvadratni meter. Gre za ceno brez davka in brez stroška parkirnih mest, v povprečju pa to pomeni okoli 100.000 evrov na poslovni prostor. Namembnost poslovnih prostorov je različna in jih bo tako moč uporabljati za pisarne, lokale in trgovine, je še navedel Pfeifer. Poslovno prostore bodo prodajali z zbiranjem nezavezujočih ponudb.

DUTB je sicer lani uspel prodati za 44 milijonov evrov nepremičnin. Lazar je ocenil, da gre za dobre rezultate, razlog za slabše rezultate v primerjavi z letom 2017 pa je pripisal prodaji paradnih projektov Celovški dvori in Nokturno v predlanskem letu.

DUTB ima ob tem še za okoli 200 milijonov evrov nepremičnin, načrti za letošnje leto pa so ponovno ambiciozni. Lazar tako računa, da bodo uspeli doseči podoben znesek od prodaj kot v letu 2018, veliko pa bo odvisno prav od projekta Koprska vrata, ki ga na DUTB v celoti ocenjujejo na 25 milijonov evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  24 .04. 2019 ob  17: 01
Dobro se pozanimajte kolikšni bodo letni ter vsi mesečnih stroški.....