Nemčija pozdravila enotno stališče EU

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes pozdravila enotno stališče zunanjih ministrov EU glede ocene, da morajo odgovorni za napade s kemičnim orožjem odgovarjati. Hkrati so ministri pozvali Washington, da je treba pred vojaškim posredovanjem počakati na poročilo inšpektorjev Združenih narodov.

Berlin se je danes tudi pridružil pozivom k odločni mednarodni akciji v Siriji, ki jo je ob vrhu G20 v Sankt Peterburgu v petek podpisalo 11 držav, tudi ZDA.

"Sporočilo, ki ga pošilja enotno stališče Evrope glede tega grozljivega konflikta, ima neprecenljiv pomen. Uspeh srečanja v Villniusu pa kaže, da je bila odločitev Nemčije na vrhu G20 v Sankt Peterburgu za skupno evropsko stališče dobra," je, kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, po navedbah tiskovnega urada nemške kanclerke dejala Merklova.

Pred tem je nemški zunanji minister Guido Westerwelle ob robu srečanja zunanjih ministrov EU v litovskem Vilniusu sporočil, da se je Berlin pridružil pozivom k odločni mednarodni akciji v Siriji. V petek Nemčija omenjene izjave v Sankt Peterburgu ni želela podpisati.