POŽAR UNIČIL 60 KVADRATNIH METROV STANOVANJA: Kaj bo s stanovalci, ki so ostali brez strehe nad glavo? (FOTO, VIDEO)

Kronika

V ponedeljek ob 14.18 je zagorelo na balkonu stanovanja v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka na Cesti na Markovec 55 v Kopru. Gasilci JZ GB Koper so izklopili elektriko, pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali z eksplozimetrom, ki ni zaznal nobenih posebnosti. Uničeno je okoli 60 kvadratnih metrov stanovanjske površine, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Zgorelo je 60 kvadratnih metrov stanovanja.

Kot so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, v stanovanju, kjer je bil požar, ni bilo nikogar. Evakuiranih je bilo 24 stanovalcev, ki so se po pogašenem požaru vrnili v stanovanja. Za stanovalce poškodovanega stanovanja bo poskrbljeno s strani Službe za zaščito in reševanje Mestne občine Koper, je zapisano na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Kot sta za naš portal povedali stanovalki, ki sta se nahajali na prizorišču, sta se najprej zaslišala dva močna poka. Ena od njiju domneva, da bi lahko eksplodirala klimatska naprava.

Stanovanje (desno zgoraj) je popolnoma zgorelo.

Par, ki naj bi živel v stanovanju (njun otrok naj bi bil v času požara v vrtcu), v katerem je zagorelo, naj bi po besedah stanovalk po dogodku povedal, da se je požar začel na balkonu. Najhuje je šele sledilo, saj se je po pričevanju vidno pretresenih sosedov nenadoma zaslišalo vpitje matere z najvišjega nadstropja z dojenčkom v naročju, ki naj bi klicala: "Rešite me, ne morem ven!". Po besedah očividcev so jo gasilci najverjetneje rešili skozi zadnjo stran bloka, ki pa je bil popolnoma zadimljen.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  25 .06. 2019 ob  11: 24
-4
Pa pridkana bodi rožica mamina in ne pozabi delit minuskov.

PS: hahaha
Prognostik |  25 .06. 2019 ob  11: 12
-6
Yasmin ma kaj reeees, ma ne moreš verjet, pokajo kot za stavo, jaz imam štiri in nobena noče explodirat kaj šele da mi izgori bajta.
Yasmin |  25 .06. 2019 ob  10: 52
Tupamaros no pa naj ti povem,da se je ravno to zgodilo tudi pri nas v sluzbi.Zagorela je klima naprava zunanja enota na balkonu.Ravno tako na Markovcu lani..Yako,da ja to je mozno.
Prognostik |  25 .06. 2019 ob  09: 24
-5
Eksplodirala naj bi klimatska naprava?!?! Večje neumnosti še nisem slišal. Godpodje so imeli bencin na balkonu, na vročini so se razvili hlapi, nekje se je pojavila iskra, lahko elektromotor od klime, statična elektrika, in buuuum.
kjessi |  24 .06. 2019 ob  23: 33
-4
Drama!!!