ZA SUMLJIVO SMRT 24-LETNICE ABRAMOVU ŠE EN MESEC PRIPORA: Vztraja, da je šlo za nesrečo

Kronika

Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je danes potekalo zaslišanje 29-letnega Sebastiena Abramova, osumljenega, da je marca 2015 umoril 24-letno Saro Veber. Abramov, ki je sicer v priporu zaradi druge zadeve, je podal pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo, je za STA povedal njegov odvetnik Žiga Podobnik.

Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, se je pred dobrimi štirimi leti zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, medtem ko je čistil puško.

Pri takšni razlagi je vztrajal tudi v danes podanem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju. Ta je danes na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor za Abramova. Odločitev o tem priporu trenutno miruje zaradi tega, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče je za Abramova pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta letos.

V primeru, da bi bil ta pripor odpravljen, stopi v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora, je pojasnil Podobnik. Povedal je še, da bo v tej zadevi predvidoma v začetku prihodnjega tedna preiskovalni sodnik celjskega sodišča odločal o morebitni uvedbi sodne preiskave ter o predlogu obrambe za izločitev nekaterih dokazov.

Okoliščine smrti Vebrove so sicer policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka pred štirimi leti. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, štiri leta po dogodku pa so celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili.

 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  25 .06. 2019 ob  00: 28
ma prov sebastjan abramov ?! "čebovat" ga do nezavesti !