POVZROČITELJICO IZDALE KAMERE: Prevrnil se je na streho, nato pa zdrsel še 7,5 m globoko

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so včeraj intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 176 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo, pet z lažjimi poškodbami in eno kaznivo dejanje zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči. S področja kriminalitete so obravnavali še štiri tatvine in eno ponarejanje denarja, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v dveh primerih. Na območju PU Koper so obravnavali še štiri nezakonite prehode državne meje. 

Fotografija je simbolična. 

Včeraj ob 8.54 so bili policisti obveščeni, da je od Postojne proti Planini pri Ravbarkomandi vozilo izven vozišča. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 81-letni voznik iz Rakeka vozil osebno vozilo od Planine proti Postojni, ko mu je v ovinku nasproti pripeljala 30-letna voznica osebnega vozila iz Planine. Voznica je zapeljala na nasprotni vozni pas in 81-letni voznik je z vozilom zapeljal na nabrežino, da bi se izognil trčenju, nakar se je z vozilom prevrnil na streho in zdrsel 7,5 m pod nivo vozišča. Voznik je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. 30-letna voznica je po prometni nesreči odpeljala s kraja in je bila kasneje s pomočjo videonadzora izsledena na območju Planine. Nihče od udeležencev ni vozil pod vplivom alkohola, zoper 30-letno voznico sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči.

Ob 10.54 so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja. Ugotovili so, da je 69-letni državljan Italije na relaciji od Dekanov proti Bivju na vozišču s kolesom povozil kovinski predmet, zaradi česar sta se mu na kolesu izpraznili obe pnevmatiki in je padel po vozišču. Kolesar je utrpel lahke telesne poškodbe, odpeljan je bil v izolsko bolnišnico.

Ob 16.07 so bili policisti obveščeni, da se je v izolski bolnišnici zglasila 42-letna državljanka Makedonije, ki se je na Šmarski cesti pri Vinakoper z mopedom umikala kolesarjem in padla, pri tem pa utrpela lahke telesne poškodbe. 42-letni voznici mopeda bo izdana odločba v hitrem postopku.

Okoli 16. ure se je zgodila prometna nesreča na prehitevalnem pasu avtoceste od Unca proti Ravbarkomandi. 50-letni državljan Švice je z osebnim vozilom trčil v ograjo in pri tem utrpel lažje telesne poškodbe, zato je bil odpeljan v izolsko bolnišnico. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.11 so bili obveščeni o povoženju peške na prehodu za pešce v Ilirski Bistrici. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 39-letni voznik osebnega vozila iz Ilirske Bistrice zaradi slabe vidljivosti zbil 62-letno državljanko Ukrajine, ki je v prometni nesreči utrpela lahke telesne poškodbe in je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Ilirska Bistrica, kasneje pa še v izolsko bolnišnico. Nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola, zoper 39-letnega voznika bo uveden prekrškovni postopek.

V času od 22. oktobra do 1. novembra je nekdo z gradbišča v Vanganelu odtujil 100 opažnih plošč in orodje. 60-letno lastnico je s tem oškodoval za nekaj več kot 3200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija