POVEČAN NADZOR NA PLAŽAH: "Do zdaj ni bilo nobenih poročil o čem izrednem"

Koper

V obalnih občinah kljub lepemu vremenu, ki bi v običajnih okoliščinah privabilo veliko obiskovalcev, danes po podatkih civilne zaščite ni bilo kršitev odloka o prepovedi zbiranja na javnih krajih, so pa povečali nadzor nad plažami, kjer je zadrževanje še vedno prepovedano.

"Do zdaj ni bilo nobenih poročil o čem izrednem. Nadzor izvajata redarstvo in civilna zaščita, pa tudi policija, kolikor sem seznanjen, je bila v občini Izola tudi konjenica," je o današnjem dogajanju v obalnih občinah povedal načelnik regijske uprave za zaščito in reševanje Koper in poveljnik civilne zaščite Zvezdan Božič.

Dodal je, da niso opazili povečanega obiska od drugod, manjša izjema so le obiskovalci z avtodomi. Ti ne spadajo pod kategorijo avtokampov, tako da njihovega zbiranja oziroma parkiranja ne morejo preprečevati. "So me pa opozorili, da se jih je kar nabralo, so eden zraven drugega," je pojasnil Božič.

Po tistem, ko so v prejšnjih dneh na obali zaznali kršitve v povezavi z uporabo plaž, so ta konec tedna po Božičevih besedah prav plažam namenili posebno pozornost. Že pred koncem tedna so namreč župani občin slovenske Istre, Policijska uprava Koper in zdravstveni inšpektorat opozorili, da je zadrževanje na plažah, poležavanje, sončenje, druženje in prehranjevanje še vedno prepovedano, izjema so individualne športno-rekreativne dejavnosti, prepoved velja tudi za druge javne površine.

Kot je dejal Božič, bodo zato še posebej preverjali plaže, ki so jih tudi ogradili s plastičnimi trakovi, nadzor pa je povečan. "Vse je odvisno od vremena. Je tudi več kolesarjev, a navsezadnje je to čisto običajen vikend za mesec maj," je sobotno dogajanje na Obali ocenil Božič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  10 .05. 2020 ob  08: 49
Ma kaksne kontrole? Vceraj smo lovili ribe blizu debelega rtica in je bilo polno ljudi celo vecje skupine ki so se igrali na mivki. Plaze so bile nakrcane pa niti ena kontrola.