PIKNIKI IN POLEŽAVANJE NA PLAŽI ŠE VEDNO NISO DOVOLJENI: Kaj pa plavanje?

Koper

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji dopisni seji podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Župani občin slovenske  Istre, Policijske uprave Koper in Zdravstveni inšpektorat zato prebivalke in prebivalce ter obiskovalke in obiskovalce opozarjajo, da je zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah še vedno prepovedano, razen v primeru izvajanja športno rekreativne dejavnosti individualnega značaja.

Dovoljeno je tudi kopanjevendar je zadrževanje na plaži dovoljeno za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno – rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). Pri tem pa je potrebno upoštevati varnostno razdaljo. Torej je na plažah še vedno prepovedano poležavanje,  sončenje,  druženje,  prehranjevanje (pikniki).

Župani in predstavniki občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper so se danes sestali s predstavniki Policijske uprave Koper, Zdravstvenega inšpektorata RS, Območna enota Koper in Regijskega štaba civilne zaščite za Obalo. Na posvetu so se seznanili s problemom zadrževanja oseb zlasti na plažah in se dogovorili, da bodo tako občinski redarji kot predstavniki Civilne zaščite v prihajajočem vikendu na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor o doslednem izvajanju državnega odloka.

Čeprav je Vlada RS v preteklih dneh in tednih zrahljala kar nekaj ukrepov ob pandemiji, med drugim so znova odprte terase gostinskih lokalov, trgovine in nekateri rekreativni objekti, še vedno veljajo splošni varnostni ukrepi, kot so razkuževanje rok, nošenje zaščite v zaprtih javnih prostorih ter vzdrževanje varnostne razdalje med ljudmi. Prav tako se prebivalke in prebivalci ne smejo zadrževati na javnih površinah, med katere sodijo tudi plaže.

Ob prihajajočem koncu tedna, ko zlasti na plažah pričakujejo porast obiskovalk in obiskovalcev ter sprehajalk in sprehajalcev, prosijo za strpnost in dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Janja |  08 .05. 2020 ob  18: 10
citat iz zg. članka:
Dovoljeno je tudi kopanje, vendar je zadrževanje na plaži dovoljeno za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno – rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). Pri tem pa je potrebno upoštevati varnostno razdaljo. Torej je na plažah še vedno prepovedano poležavanje, sončenje, druženje, prehranjevanje (pikniki).
jst sem debela in rabim dosti puno već cajta, da se posušim, ja, bun tekla okuli, da se posušin ,in uni me bo gledal, ku sen tekla dosti hitro,.... ma vaii mona
ki že mona qua?, zna bit da sen jaz.....
ku najdete unga, ki je večja mona od mene, povejte
ojoj |  08 .05. 2020 ob  16: 41
@vseved, kot vsako leto, nihče!!
vseved |  08 .05. 2020 ob  16: 17
Kdo kontrolira prodajalce sadja na črno ob cestah?
Veštivemjaz |  08 .05. 2020 ob  16: 04
10
Soncit se ne smem napijem pa se ga lahko v kaficu..bolanooooooo!!!!!