POTRJENO: V Soči našli pogrešanega poljskega študenta

Kronika

Policijska uprava Nova Gorica je ob 9.52 dobila obvestilo, da so občani v reki Soči v mreži, nameščeni ob koncu Velikih soških korit pri vasi Soča, opazili truplo. Kot so naknadno sporočili, gre za pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v reko. Mreža je le dobrih 100 metrov oddaljena od kraja nesreče.

Kot je še povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so na kraj napotili policiste in gasilce, ki so truplo potegnili iz vode. V postopku identifikacije s strani policistov Policijske postaje Bovec je bilo ugotovljeno in potrjeno, da gre za pogrešanega 23-letnega državljana Poljske.

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino Velikih soških korit, kjer so se ustavili.

Poljak je sestopil s poti do roba skale nad kanjon Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil preko skalnega previsa v reko. Po padcu je še nekaj deset metrov plaval po kanjonu, nato pa izginil. Njegovi sopotniki so poklicali na pomoč in že v soboto je stekla iskalna akcija. Policisti in reševalci so pregledovali območje nizvodno od mesta padca v reko. Kljub intenzivnemu iskanju ga vse do davi niso našli.

Bovški policisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija