POGREŠANEGA ŠTUDENTA ŠE VEDNO NISO NAŠLI: Iskalo ga je več kot 30 ljudi, območje pregledovali tudi s pomočjo drona (FOTO)

Kronika

Pripadniki policije in reševalnih služb so zjutraj nadaljevali v soboto pozno zvečer prekinjeno akcijo iskanja pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v reko Sočo. V današnji akciji, ki so jo popoldne začasno prekinili, pogrešanega niso našli. Policija bo z aktivnostmi, da bi ga našli, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh.

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, kjer so se ustavili.

Po navedbah Policijske uprave (PU) Nova Gorica je 23-letni Poljak s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil preko skalnega previsa v reko. Po padcu v Sočo je Poljak plaval po kanjonu še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po dogodku je eden od znancev na pomoč poklical reševalce regijskega centra za obveščanje.

Stekla je iskalna akcija in poleg bovških policistov so bili na kraj dogodka napoteni tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec in prostovoljni gasilci iz Bovca. Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko do brvi v kraju, imenovanem Podklanec pri vasi Soča. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega do noči niso našli. Iskalno akcijo so prekinili in jo nadaljevali danes zjutraj.

V današnji iskalni akciji je poleg policistov in pripadnikov gorske policijske enote sodelovalo večje število pripadnikov gorske reševalne službe in gasilcev, prav tako so se jim pri iskanju pridružili tudi policisti Generalne policijske uprave (GPU), ki so območje pregledovali s pomočjo drona, in pripadniki specialne enote GPU. Na terenu ob Soči je bilo danes prek 30 pripadnikov različnih reševalnih služb in policije, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ne me basat |  10 .05. 2020 ob  14: 52
Kako je lahko sploh Poljak pri nasjQuery112304308541908083767_1589115072696