POTRDILO O PLAČILU CESTNINE BI MORALI HRANITI DESET LET!? So Istrani v zmoti ali gre za goljufijo?

Istra

Istrani še naprej dobivajo račune zaradi domnevno neplačanih cestnin v Italiji. Zadnji primer je naravnost smešen.

Zgodba o italijanskih avtocestah, ki preko podjetja Nivi SpA poskušajo izterjati domnevno neplačane cestnine izpred desetih let, postaja vse bolj bizarna. Več sto Istranov je namreč pred časom prejelo položnice za plačilo cestnine za leta nazaj, češ, da jih ob izstopu iz avtoceste niso plačali. Vozniki so bili nad tem presenečeni, saj se je po njihovih trditvah ob plačilu cestnine rampa dvignila, da so lahko zapustili avtocesto.  Zdaj naj bi se izkazalo, da cestnine dejansko niso plačali, na kar bi jih moral opozoriti zapis na cestninskem listku, ki bi ga morali hraniti celih deset let.  

Vladimir Miljević iz puljskega podjetja Miljević Tours je za Glas Istre povedal: "Zahvaljujoč objavam bralcev o težavah z domnevno neplačanimi cestninami na avtocestah v Italiji smo ugotovili, da nismo edini, ki jim je posredniško podjetje Nivi SpA poslalo opozorilo zaradi neplačevanja cestnin."

Opozoril je na trditve podjetja iz Firenc, ki v svoji zahtevi za plačilo trdi, da cestnina ni bila plačana že od 7. januarja 2018, pri tem pa vstopna cestninska postaja ni določena, kot izstopna cestninska postaja pa je navedena Ugovizza pri Trbižu. Italijansko podjetje zahteva plačilo cestnine v znesku 89,51 evra, skupni znesek, ki ga morajo vozniki poravnati v 30 dneh od prejema položnice, pa znaša 124,91 evra.

Miljević meni, da je prečkanje cestninskih postaj brez plačila praktično nemogoče, kar da v podjetju Nivi SpA zelo dobro vedo ter da poskušajo z umazanimi triki od Istranov in Hrvatov iztržiti lepe zneske. Njegovo podjetje je poslovno vezano na relacijo Pula–Avstrija–Nemčija, zato pogosto vozijo na relaciji Trst–Beljak, a nikoli brez plačila cestnine. Dokaze, da na omenjeni relaciji vozila njegovega podjetja niso nikoli vozila, bo zbral tudi s pomočjo hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.

Oglasili so se tudi iz podjetja Autoprijevoz Hrelja iz Pazina, od katerega italijansko podjetje terja plačilo cestnin iz leta 2016, z enakimi težavami pa se srečujejo tudi posamezniki, ki pogosto potujejo v Italijo, še poroča Glas Istre.

Zanimivo bo videti, kakšen bo končen razplet te bizarne zgodbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija