ISTRANE PRESENETILA POŠTA IZ ITALIJE: Po 10 letih prejeli kazni zaradi domnevno neplačane cestnine

Istra

Po tem, ko je Glas Istre objavil članek, da italijansko podjetje Nivi iz Firenc poskuša izterjati domnevno neplačane cestnine na italijanskih avtocestah, o čemer je bila obveščena tudi hrvaška policija, se je na njih obrnilo še več bralcev z enakim problemom.

Vsi trdijo, da ko so plačali cestnino, se je rampa dvignila in so nadaljevali pot. Do zdaj niso prejeli nobenega obvestila ali opozorila, kaj šele globe za morebitno neplačano cestnino na avtocesti.

"Kako je torej mogoče, da se rampa dvigne brez plačila? Če se to včasih zgodi, potem je to problem italijanskih avtocest, ki ga je treba rešiti, ne pa voznikov," se sprašuje spletni portal Glas Istre.

Med takšnimi primeri je tudi svojevrsten 'rekorder' iz Buj, ki je za Glas Istre povedal, da je pred desetimi dnevi prejel pošto podjetja Nivi SpA iz Italije z obvestilom o neplačani globi v višini 118,63 evra, od tega znaša 75,7 evra znesek cestnine, ostalo pa so stroški ugotavljanja in pobiranja cestnine.

"Napisali so, da je uvoz na avtocesto neznan, izvoz pa Ugovizza pri Trbižu. Da je absurd še večji, je dan tega dogodka v prekrškovnem opozorilu naveden 10. februar 2013, kar pomeni, da je minilo skoraj deset let. V delu besedila celo navajajo, da 'se dopis šteje kot uradna zahteva za plačilo in prekinitev roka zastaranja'. Podjetje torej z izstavitvijo računa sama prekine zastaralni rok po desetih letih, ker so se šele zdaj spomnili poslati račun. Po mojem mnenju gre za goljufijo in krajo," je dejal, od banke pa je že zahteval podatke o plačilu cestnin s karticami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija