POTNIKI DANES IN V TOREK NE BODO LETELI Z ADRIO: Kljub drugačnim napovedim odpovedala lete

Slovenija

Leti Adrie Airways, predvideni za danes popoldne in za torek, so odpovedani, je razvidno s spletne strani ljubljanskega letališča.

Adria Airways je v petek napovedala, da bo danes izvedla povratne lete v Frankfurt, München, na Dunaj, v Bruselj in Zürich ter let v Tirano. V družbi so za pojasnila trenutno nedosegljivi, podatki s spletne strani ljubljanskega letališča pa kažejo, da so ti leti odpovedani. V družbi Fraport Slovenija, ki upravlja letališče, so STA potrdili, da so podatki v sistemu aktualni. 

Odpovedanih je tudi vseh 15 Adrijinih letov, predvidenih za torek. Gre za tri lete v Frankfurt, po dva leta v Bruselj, Zürich, München, na Dunaj in v Tirano ter po en let v Podgorico in Skopje. Leti, načrtovani za sredo, so zaenkrat še predvideni, so STA povedali v Fraportu.

V družbi informacij zaenkrat ne dajejo. S stanjem v letalskem prevozniku se je danes seznanila vlada in presodila, da kakršnikoli državni vložki v obstoječe podjetje niso smiselni in da je edina možnost stečaj. Nato sta možnosti dve: prepustiti pokritje povezav trgu ali ustanovitev nove državne družbe, je po seji vlade povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Hkrati je v pripravi sprememba zakona o letalstvu, s katero bi lahko država določene linije, ki so zanjo pomembne, subvencionirala.

Zaposleni v Adrii Airways medtem ocenjujejo, da bi bila ohranitev obstoječe družbe najcenejša rešitev. Za subvencioniranje linij je namreč potrebno soglasje Evropske komisije, poleg tega bi subvencije letno znašale več, kot je imela družba lani izgube, nova družba pa bi bila brez slotov na letališčih, hkrati je pridobivanje vseh dovoljenj dolgotrajno, so opozorili. Agencija za civilno letalstvo medtem od Adrie do vključno srede pričakuje načrt prestrukturiranja. Če družba načrta ne bo predložila, ji bo agencija vzela licenco za letenje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija